Премиерът Бойко Борисов заяви в Брюксел, че ще предложи България

...
Премиерът Бойко Борисов заяви в Брюксел, че ще предложи България
Коментари Харесай

В знак на солидарност Борисов обеща половин милион евро за фонда за Африка

Премиерът Бойко Борисов съобщи в Брюксел, че ще предложи България да взе участие във фонда за Африка с половин милион евро в символ на взаимност. Целите на фонда са да ограничи аргументите за миграция от Африка към Европейския съюз. Той има потребност от общо 125 млн. евро, с цел да действа по предопределение, посочи министър-председателят, представен от Българска телеграфна агенция.

Борисов изрази вяра Европейски Съюз да има по-твърда политика в района на Африка и Близкия изток. Той е попитал сътрудниците си от Европейския съвет докога силите на Стария континент ще водят война със страни като Либия, Ирак, Афганистан и Сирия.

Министър-председателят сподели още, че всички участници в Европейския съвет са изразили искания за свободата на словото и правата на индивида в Турция. Те обаче са отчели, че съглашението за миграцията се съблюдава и от влизането му в действие бежанският напън е понижен в пъти.

" Всяко изявление започваше с това, че нашата страна е образец в опазването на границата - и сухопътна, и морска ", посочи Борисов.

Премиерът добави, че по време на съвещанието е имало оферти за опазване, за ограничение или за прекъсване на предприсъединителните фондове за Турция. Мнението на множеството участници в съвета е, че към 75% от тези средства би трябвало да се заплащат, с цел да не пострада гражданското общество в страната. Освен това процесите, които вървят за демократизация и доближаване на Турция до Европейски Съюз, би трябвало да продължат, посочи министър председателят.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР