Премиерът Бойко Борисов заяви пред медиите в НДК, че след

...
Премиерът Бойко Борисов заяви пред медиите в НДК, че след
Коментари Харесай

Борисов: Всички разбират колко са важни Западните Балкани

Премиерът Бойко Борисов съобщи пред медиите в НДК, че след 15 години спиране имаме още веднъж опция да приказваме за тематиката Западни Балкани.

Всички схващат какъв брой са значими Западните Балкани, всички имат своите терзания, по тази причина след 15 години пауза, след срещата в Солун, имаме опция през днешния ден да приказваме по тази тематика, сподели Борисов на влизане за Срещата на върха.

Той посочи, че през днешния ден, в границите на форума, ще вземат участие и банките с интерес към общите инфраструктурни планове. Сред тях са тези в региона на газовите връзки, електропреносната система, жп- и пътна инфраструктура по коридорите 8, 4 и 10. Сред общите тематики е и тази за цифровата съгласуваност на района.

В отговор на въпрос за диалозите сред Гърция и Република Македония за името министър председателят сподели: " Знаете, че по тази тематика колкото по-малко се изричаме, толкоз възможностите да се случи са по-добри. "

По тематиката за рестарта на плана за АЕЦ " Белене " Борисов подсети тезата на кабинета, че той ще се осъществя, в случай че има опция да се осъществи  без държавна гаранция, без наложително изкупуване на ток, с частен вложител, а държавното присъединяване ще е в границите на вложеното до момента по плана. Тогава сядаме и приказваме, безапелационен бе министър председателят.

По тематиката за новите еврорегламенти за превозвачите Борисов посочи, че нощес по време на диалозите с президента на Франция и немския канцлер в елементи са били разисквани обособените текстове. Имаше оптимален разговор, няма нещо, което да не съм обяснил, чакам да намерим решение, разяснява Борисов и добави, че следва още един път експертен обзор на детайлите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР