Премиерът Бойко Борисов заяви, че сегашната политика на Европейския съюз

...
Премиерът Бойко Борисов заяви, че сегашната политика на Европейския съюз
Коментари Харесай

Борисов се ядоса, че Путин и Ердоган решават бъдещето на Сирия без европейски политици

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че сегашната политика на Европейския съюз за мигрантите не може да продължи по този метод. Според него дипломатите от Стария континент търпят упреци в това отношение и прикани за затваряне на външните граници на Европейски Съюз, оповестиха от държавната пресслужба.

Думите на министър-председателя пристигнаха след срещата с италианския му сътрудник Паоло Джентилони в Рим, където Борисов е на посещаване.

" Вчера в Сочи Путин и Ердоган вземат решение бъдещето на Сирия – къде са европейските политици? Не може единствено да понасяме рецесиите, които ние не сътворяваме, единствено поемаме пасивите. Правилният път е затваряне на външните граници и подкрепяне на страните от крайната линия. Всички, които бягат от войната, ще получат помощ, тъй като сме хуманно общество. Но да влизат по законния ред ", съобщи Борисов.

Той добави, че с Джентилони имат обща позиция за развиването на връзките сред Европейски Съюз и страните от Западните Балкани. Според българския министър председател най-важна е инфраструктурата в региона. По думите му градежът на жп линии и автомагистрали основава благоприятни условия за бизнеса и той ще се насочи към страните в района.

" Всички, които желаеме да подсигуряваме на Балканите сигурност, би трябвало да стартираме отсам, без да си слагаме грандиозни цели ", посочи Бойко Борисов.

От своя страна италианският министър председател уточни, че България поема председателството на Съвета на Европейски Съюз в сложен и значим миг, в който " Борисов може да има доста потребна роля ". Той похвали страната за напъните, които поставя за справяне с натиска по външните за Европейски Съюз граници, макар че не е в Шенгенското пространство, в което заслужавала да бъде.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР