Премиерът Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ не са победени, след

...
Премиерът Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ не са победени, след
Коментари Харесай

Борисов се отказва да влезе в парламента като депутат

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че ГЕРБ не са победени, откакто партията е спечелила 24 региона от общо 31 на парламентарните изброи. Той прикани съперниците си към повече приемливост въз основата на техните резултати от вота. Междувременно стана ясно, че Борисов е подал заявление до ЦИК, че се отхвърля да влезе в Народното събрание като народен представител, макар че е определен в два региона. Министър-председателят инспектира строителните работи по премахване на свлачището по пътя за Рилския манастир и се срещна с игумена на Светата обител.

След като ревизира по какъв начин протича ремонтът на свлачището край Рилския манастир и възпламени свещ в Светата обител, министър председателят направи разбор и на изборните резултати от парламентарния избор.

" Аз съм признателен на Господ, тъй като от 31 многомандатни изборни региона, моята партия печели в 24, Движение за права и свободи - в 3, Слави - в 1, Българска социалистическа партия - в 1 ", сподели Борисов.

Той прикани политическите си съперници към приемливост въз основата на резултатите от вота.

" Следващата партия след нас, публикувана в цялата страна, има 3 региона взети, ние имаме 24. Считаме ли, че сме победени, слизаме и не би трябвало да сме удовлетворени от това, което сме създали. Просто, както ние постоянно демонстрираме невзискателност и приемливост, дано и те да демонстрират. С един регион или с два региона да имаш претенциите, че си взел 31. Ние с 24 си мълчим ", разяснява министър-председателят.

Борисов изясни за какво избира самичък да ръководи джипа си и напомни, че с него е развел европейските водачи в страната по време на срещите от формата Европейски съвет и ЕС-Турция във Варна.

" Понеже все ме иронизират, че самичък си карам джипката, президента Ердоган, Жан Клод Юнкер - ръководителя на Европейска комисия, Доналд Туск - ръководителя на Европейски Съюз, и аз си ги разведох из Варна да видят по какъв начин е. Та беше в България, да видят разликите единствено. Имаше една игра - Намерете разликите. А те са доста основни ", сподели още Борисов.

Той уточни, че кабинетът е отпуснал за издръжката на Рилския манастир 240 000 лева, откакто през първите няколко месеца на годината бе стеснен достъпът поради укрепителни действия по пътя към Светата обител.

" Да се извиня по тази причина, че 3 месеца беше затворен пътят. Но вие сте хора, които разбирате и видяхте какви големи скални маси са от горната страна. Тя е урва. Като опрощение през вчерашния ден отпуснахме спомагателни пари. В черква в никакъв случай не приказвам за пари. Колкото пожелахте вие, толкоз, за загубите от продажба на свещи, с цел да не си намалявате личен състав. Вчера пристигна писмото до мен, през вчерашния ден сме го свършили ", сподели Борисов.



Премиерът напомни, че наскоро са отпуснати и 600 000 лева за реорганизация и художествена реституция на манастира, както и 1,62 млн. лева за създаване на пречиствателна станция за отпадните води.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР