Премиерът Бойко Борисов връща на поста социалния министър Бисер Петков,

...
Премиерът Бойко Борисов връща на поста социалния министър Бисер Петков,
Коментари Харесай

Обрат: Бойко Борисов връща Бисер Петков като социален министър

Премиерът Бойко Борисов връща на поста обществения министър Бисер Петков, откакто през вчерашния ден одобри оставката му. „ Сутринта му споделих да отива на работа, да си продължава дейността”, сподели министър-председателят.

Това се случва, откакто по-рано през днешния ден протестиращите майки на деца с увреждания заплашиха с огромен митинг с искане за оставка на кабинета поради изненадващата рокада и отдръпването на обществения министър. Те бяха безапелационни, че задачата на палатковия им лагер пред Народното събрание не е била оставката на Петков.

„ Вчера водихме едно дълго заседание със обществения министър, с финансовия, здравния и зададох обикновения въпрос: Как, в случай че с 80 милиона повече от бюджета на данъкоплатците са дадени тази година, има това неодобрение и всеки ден с един повече с палаткови лагери? Социалният министър ми съобщи, че не може да се оправи с тях, тъй като настояванията им са такива, че са нужни по 300 милиона повече на година”, разясни Борисов.

„ В същото време госпожа Манолова споделя, че проектозаконът ѝ не изисква повече пари. Затова сутринта на Бисер Петков му споделих да отива на работа”, съобщи министър председателят.

„ Оставям го да работи, щом това е министърът, който им харесва”, сподели Борисов. След като министърът остава, се надявам повече да няма палаткови лагери, сподели още той.

„ Щом споделят, че даже не става въпрос и за пари, да седнат и да създадат по този начин, че тази тематика да ми се махне от главата и на мен, и на всички вас”, означи министър председателят.

„ Тези палаткови лагери стоят от седмици и до момента не съм чул някой да каже: Този министър ще ни реши въпроса. А това, че лагерите ставаха от ден на ден, значи, че не го взема решение. Искам да видя в този момент от кое място идва тази задача към тях”, добави Борисов.

Той е разпоредил на Бисер Петков през днешния ден да събере заинтригуваните страни да обсъдят предложенията за промени в закона, с цел да стане ясно дали фактически ще са нужни за повече пари.

Министър-председателят даде като цяло добра оценка на обществения си министър. Но е реалност, че в тази сфера има палатков след палатков лагер, добави той. Не мога да го виждам това, в случай че от 2016 година толкоз доста повече пари от бюджета са дадени, значи нещо не им е добре организацията, само че те споделят - ние с него се разбираме, разяснява министър председателят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР