Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Валери Симеонов и екоминистърът Нено Димов

...
Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Валери Симеонов и екоминистърът Нено Димов
Коментари Харесай

Българската земя е на българския народ, заяви Борисов по казуса Комплекс Калиакра

Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Валери Симеонов и екоминистърът Нено Димов водиха договаряния сред другите страни в проблема към " Комплекс Калиакра ".

" С цялото ми почитание към всички, българската земя е на българския народ ", уточни министър-председателят Бойко Борисов при срещата си с кметовете на общините от региона на крайморска Добруджа и инициативни комитети за разискване на обстановката.

 Борисов спря заповедта, изкарала на митинг Балчик, Каварна и Шабла Обновена
Борисов спря заповедта, изкарала на митинг Балчик, Каварна и Шабла

Нареждането на Борисов е на фона на митингите на поданици на трите общини

" Със сигурност ще се наложи да се заплаща и да се компенсира. Това имаме да решаваме ", сподели Борисов.

Премиерът подчертава, че задачата на срещата е да се откри решение, което да не повреди нечии ползи. Както тези на притежателите на парцели, по този начин и тези на данъкоплатците.

Борисов предлага на Министерски съвет във вторник да се организира ново разискване, само че този път и с присъединяване на екоорганизациите.

" Във вторник започваме изначало... Когато има три страни, с общи старания би трябвало да намерим решение. Нека се изслушаме. Имот по парцел, равнища по равнища ще преглеждаме. По-добре, вместо да плащаме санкция, тези пари на българи да ги дадем, да останат в Добруджа, там, където е неразгадаем казусът... Имаме обезщетителни принадлежности, с които да стартираме. Трябва да намерим едно българско решение, което да не ощети нито вас, нито останалите български данъкоплатци. ", сподели министър-председателят на срещата във Варна.

Премиерът прикани протестиращите да не трансформират екоорганизациите в свои врагове.

Ще се търси подпомагане от Европейската комисия и ще бъде отправена покана към комисаря по околна среда, морско дело и риболовство Кармену Вела, с цел да посети региона и да види на място цялата обстановка и да се увери, че " ние по никакъв метод не сме унищожили природата ".

По-рано от гражданска самодейност " Да спасим Крайморска Добруджа " разпратиха до медиите отворено писмо-декларация, в което молят първо да се одобри Общият Устройствен проект на Общините Шабла, Каварна и Балчик и по-късно да се вкарват зони със забрани и ограничавания, както и Интегриран проект за ръководството им.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР