Премиерът Бойко Борисов възложи на министрите на външните работи и

...
Премиерът Бойко Борисов възложи на министрите на външните работи и
Коментари Харесай

Борисов възложи на министри да говорят с украинските власти за изучаването на български език

Премиерът Бойко Борисов разпореди на министрите на външните работи и на образованието и науката да проведат диалози с украинските си сътрудници и да изразят терзанията на България по отношение на признатия Закон за образованието, който лимитира правата на малцинствата в Украйна да учат майчиния си език, това оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.

„ Като ми докладвате какво е действителното състояние и по какъв начин ще ни засегне, ще желая диалог с президента Порошенко. Той беше тук, обществено толкоз доста благодари за поддръжката от България. Но пробвайте първо на равнище министри. Заедно с другите страни, които са наранени, да създадем по този начин, че ползите на малцинствата да бъдат спазвани. Ние тук сме образец в това отношение и праволинейно се движим в тая посока. Още повече, ние по никакъв метод с тези малцинства и наши сънародници не им влияем или политически да ги насочваме. Никакво съображение нямат в това отношение “, разяснява министър-председателят.

Темата беше разисквана на днешното съвещание на Министерския съвет по искане на вицепремиера Красимир Каракачанов. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР