Премиерът Бойко Борисов увери, че управляващата коалиция е стабилна, след

...
Премиерът Бойко Борисов увери, че управляващата коалиция е стабилна, след
Коментари Харесай

Борисов увери, че управляващата коалиция е стабилна

Премиерът Бойко Борисов увери, че ръководещата коалиция е постоянна, след зародилото напрежение през последните дни сред ГЕРБ и групата на Обединените патриоти.

" Два дни поред се организира Коалиционен съвет поради някои зародили неразбирания сред парламентарните групи на ГЕРБ и Обединени патриоти, които са основно по някои законопроекти. За да бъде избегнато това в бъдеще, е направен регулярен график за срещи сред парламентарните групи и държавното управление ", сподели Борисов, представен от DarikNews, по време на ексклузивен брифинг в Министерския съвет.

" Мисля, че нямаме противоречива тематика, която да не можем да решим с нужния компромис в полза на обществото ", продължи той. По думите му претекстовете за противоречивите текстове - в закона за приватизация и следприватизационен надзор, са изяснени. 

" Коалицията е задоволително постоянна, осъзната, и то не поради властта, не поради постовете и място в Народното събрание, а поради това, че всичко останало би означавало огромен безпорядък ", уточни министър председателят.

Той акцентира, че финансовите и икономическите параметри, при които работи страната, са " най-хубавите за всички времена на тази страна ".

Министър-председателят посочи, че безработицата в страната е рекордно ниска, има огромни вложения, еврофондовете работят сполучливо. Според него България е провела извънредно сполучливо европредседателство, а от формата 16+1 са произлезли много европейски начинания.Той уточни, че не инцидентно сред Китай и Европейски Съюз са били подписани толкоз доста съглашения.

Борисов е на мнение, че всичките старания, които държавното управление е направило за развиването на страната, не трябва да се пропиляват поради някои междуличностни връзки. Затова той благодари на сътрудниците си от обединението, че са загърбили своето его.

Председателят на ПГ " Обединени патриоти " и водач на Политическа партия " Атака " Волен Сидеров изясни, че през днешния ден съдружните сътрудници са се разбирали, че разликите би трябвало да бъдат разрешавани с консенсус. Сидеров особено благодари на Борисов " че е влезнал в ролята на координатор ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР