Премиерът Бойко Борисов смята, че и БСП , и президентът

...
Премиерът Бойко Борисов смята, че и БСП , и президентът
Коментари Харесай

Борисов: БСП и Радев правят всичко на инат - бавят и главния прокурор, и пътищата

Премиерът Бойко Борисов счита, че и Българска социалистическа партия, и президентът Румен Радев работят напук като бавят избора на Иван Гешев за идващ основен прокурор, както и че пречат на законови промени, които да ускорят строителството на пътища, от каквито се нуждаят българските жители.

Пред публицисти в Габрово той отхвърли причините на протестиращите против кандидатурата на Гешев с думите:

" Ние не избираме младоженка, а основен прокурор ".

Борисов подмина рецензиите на магистратската общественост против професионалните качества на претендента като посочи единствено аргумента на Българска социалистическа партия, че изборът не е имал опция.

" Те (БСП и президентът) тъй като не желаят да се карат с новоизбрания основен прокурор, споделят, че нямат искания към неговите качества. Аз също нямам, тъй като професионавната общественост го издига. Хипотезата е, че нямало излъчен от държавен претендент. Приемаме хипотезата, че претендентът на държавното управление е Дани Кирилов, тъй като той ни е правосъден министър. Приемаме хипотезата, че той е спечелил против Иван Гешев. Днес щяхме да имаме декрет за Дани Кирилов член на ГЕРБ за основен прокурор. Дали когато той повдига обвинявания на кметове от Българска социалистическа партия или от друга партия, това щеше да се се приема за чиста монета?!

Виждате ли какъв брой се лицемерни и подли

и в какъв капан желаеха да ме вкарат? Аз да излъча претендент, те да го изберат и по-късно да кажат Борисов си избра основния прокурор. Не им се хванах на клопката, те в този момент се чудят какво да създадат ", разви тематиката Борисов.



Премиерът разшири проблема и с образец от по-бавното, в сравнение с би желал, придвижване на инфраструктурните планове. Ако не беше върнал президентът Закона за държавната благосъстоятелност, в случай че Българска социалистическа партия не бяха сменили закона 2013-14 година, в този момент към този момент целият трафик щеше да минава отсам. Но те вършат всичко напук, с цел да нямат българите това, което им се поставя ", сподели Борисов.

Премиерът заяви, че президентът Доналд Тръмп ще получи от него за подарък ловна пушка, създадена в габровско дружество. В края на месеца Борисов отпътува на посещаване в Съединени американски щати.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборът на нов основен прокурор (199)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР