Премиерът Бойко Борисов ще участва днес в Срещата на високо

...
Премиерът Бойко Борисов ще участва днес в Срещата на високо
Коментари Харесай

Бойко Борисов ще изнесе реч от трибуната на ООН

Премиерът Бойко Борисов ще взе участие през днешния ден в Срещата на високо ниво " Глобален апел за деяние за справяне с казуса с опиатите ", проведена по самодейност на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп .
 
България е съдомакин на събитието, което ще се организира в Ню Йорк, където министър-председателят е на едноседмично посещаване във връзка със 73-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации , заяви пресслужбата на кабинета.
 
В рамките на визитата си министър председателят ще изнесе тирада от трибуната на Организация на обединените нации , обвързвана с главната тематика на общия спор, която тази година е " Организация на обединените нации за всички хора: Глобално водачество и споделени отговорности за мирни, равнопоставени и устойчиви общества ".
 
Освен това българският министър-председател ще взе участие в Среща на върха за мира " Нелсън Мандела " . Целта на форума е интернационалната общественост да препотвърди уговорката си към световния мир , предотвратяването на спорове и отбраната на правата на индивида.
 
По време на визитата си в Съединени американски щати Борисов ще организира и редица двустранни срещи с държавни и държавни ръководители на страни членки на Организация на обединените нации, както и с представители на неправителствени организации. Очаква се министър председателят да беседва и с американския президент Доналд Тръмп.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР