Премиерът Бойко Борисов се включи на живо във фейсбук по

...
Премиерът Бойко Борисов се включи на живо във фейсбук по
Коментари Харесай

Премиерът откри разширението на Балкански поток

Премиерът Бойко Борисов се включи онлайн във фейсбук по път за откриването на Разширението на газопреносната мрежа по трасето на „ Балкански поток “ в сектора от българо-турската граница до компресорна станция „ Странджа “. Трасето включва станция „ Странджа “ и 11 км новоизградено оборудване за транспорт на газ, което ще премине през землищата на 11 области. Общата стойност на подписания контракт със период за осъществяване до 615 календарни дни е в размер до 1,1 милиарда евро без Данък добавена стойност.

" Ние да подготвим това, което доста политици са говорили, само че ние го вършим. В момента наред с жп и автомагистралите имаме и газови автомагистрали ", сподели министър председателят. „ Тази инвестиция в размер на 75 млн.лева бе напълно финансирана от Булгартранс газ. Проектът ще е основополагащ за хъб Балкан. В момента газовия бизнес в международен мащаб е изискващ и динамичен, ние докаахме, че на база на насъбрания опит и познания можем да осъществяваме сходен вид планове “, сподели Владимир Малинов “, шеф изпълнителният шеф на " Булгартрансгаз " На церемонията приказва и съветският дипломат Анатолий Макаров. " Откриваме един незначителен, само че извънредно значим план. Свързването на вашата страна към " Турски поток " ще разреши да станете един от най-големите газоразпределителни центрове. Новият газопровод е освен принос за развиване на България, той ще способства за просперитета на страната. Стимулира привличането на вложения и основава нови работни места.



Българските компании, участващи в построяването му, ще добият опит. Всичко това основава предпоставки за устойчивото развиване на българската стопанска система. Ако приказваме за смисъла на " Балкански поток " за руско-българските връзки реализацията му ще ги изведе на ново равнище. Очакваме с неспокойствие дълготрайното партньорство. България се демонстрира като благонадежден сътрудник, който извършва своите отговорности. Това ще засегне и други области от двустранното ни съдействие.

Пожелавам новият газопровод да укрепи руско-българското съдействие ", сподели Макаров. " Първо да благодаря на строителите. Тези тръби могат да транспортират големи количества газ. Перфектна работа на всички. Денонощна работа, сложна работа. Да им пожелая триумф, бързо да придвижват техниката. От другата страна на България вършат същото. Докато другите приказват ние строим и даваме опция да се превърнем в главен разпределителен център. Балканите са сплотяващо име, с името " Балкански поток " се сплотяваме.

Другата седмица ще ви покажа по какъв начин строим интерконектора с Гърция. България ще бъде с 2 газови автомагистрали. България ще може да си купи най-евтиния газ, а нашите съседи ще могат също да си доставят газ. Тук са посланици, посетители от Русия, Саудитска Арабия. Това е и една политическа автомагистрала. Там където има огромни ползи няма война. Затова още по-усилено строим. България ще си взима директните такси. Когато ясно сме си споделили целите на всички им е ясно, че се случва това, което виждате сега. С всички сили се строят идващите километри ", сподели и министър председателят Борисов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР