Премиерът Бойко Борисов се срещна с турския президент Реджеп Ердоган.

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна с турския президент Реджеп Ердоган.
Коментари Харесай

Проф. Близнашки за мигрантите: Може да има много драматични последици

Премиерът Бойко Борисов се срещна с турския президент Реджеп Ердоган. Българският министър-председател и турският държавен глава разискаха вероятните двустранни дейности за намаляването на мигрантския напън, както в региона на взаимната ни граница, по този начин и в целия район.

"Това решение не зависи само и единствено от България, само че е значимо, че се намесваме уверено в един трагичен миг, когато би трябвало да се откри незабавно решение. Добре е за страната ни, че реагира по този начин ", разяснява някогашният длъжностен министър председател проф. Георги Близнашки в "Денят ON AIR ".
По думите му Борисов е натрупал интернационален опит и демонстрира държавнически качества.

"В огромната политика няма място за идеологическа обремененост. Трябва да се търсят решения, които да подхождат на геополитическите действителности ", добави някогашният длъжностен министър председател.

Той изрази мнение, че това е проблем, който може да има доста трагични последствия, в това число свързани с националната сигурност.

"Цяла Европа е на тръни. Трябва да се откри бързо решение. Че може да се разчисти теренът един път вечно, че демокрацията ще победи в тези географски ширини - това са големи илюзии. Трябва да се видят действителностите ", безапелационен бе Близнашки пред Bulgaria ON AIR.

Той разяснява и предлагането за отпадане на отминалостта за приватизацията.

"По-добре е да бъдат запитани европейските институции и Съветът на Европа изпреварващо, а не постфактум да тръгнат да разнищват нашата самодейност. Нещата са доста деликатни. Една анулация на отминалостта ще провокира неустановеност в икономическия живот ", съобщи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР