Премиерът Бойко Борисов се срещна с генералния директор на Световната

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна с генералния директор на Световната
Коментари Харесай

Борисов коментира здравеопазването ни с директора на СЗО

Премиерът Бойко Борисов се срещна с генералния шеф на Световната здравна организация доктор Тедрос Гебрейесус, който е на посещаване у нас. В хода на срещата двамата дейностите на българското държавно управление за по-добро опазване на здравето.

 Здравеопазването и съдействието разискаха Радев и Гебрейесус
Здравеопазването и съдействието разискаха Радев и Гебрейесус

Държавният глава призна, че и пациенти, и лекари не са удовлетворени от измененията

Двамата разискаха съдействието в границите на организацията. Премиерът уточни, че като деен член на СЗО България поддържа задачите и целите на организацията за реализиране на допустимо най-високо равнище на опазване на здравето във всички държави-членки. Според Борисов сключваните съглашения за съдействие сред Министерството на здравеопазването и европейския офис на СЗО са ефикасни.

Борисов акцентира и че Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз има два целта в региона на опазването на здравето , които изцяло съответстват с главните посоки, по които работи СЗО - храненето и ограниченията против затлъстяването при децата и подобряването на достъпа до медикаменти. В този подтекст Борисов уточни, че се надява визитата на доктор Гебрейесус и срещите, които той организира в границите на визитата си у нас, да дадат повече причини в поддръжка на взаимен ангажимент за работа по тези цели.

 124 милиона деца по света със затлъстяване
124 милиона деца по света със затлъстяване

Други 213 милиона деца са с наднормено тегло през 2016 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР