Премиерът Бойко Борисов се похвали пред полския си колега Беата

...
Премиерът Бойко Борисов се похвали пред полския си колега Беата
Коментари Харесай

Макар и първи по корупция в ЕС, Борисов се хвали, че сме готови за Шенген

Премиерът Бойко Борисов се похвали пред полския си сътрудник Беата Шидло, която е на посещаване у нас, че сме подготвени за Шенген. Той сподели това, макар всички притеснителни данни, съгласно които България е преди всичко по корупция в Европейски Съюз.
Министър –председателят, в харастерния си жанр, продължи пред гостенката: С доста такт и диалози, и взаимни отстъпки с Европейски Съюз би трябвало да дадем вероятност на Балканите. В притивен случай всички ще се изнесат в посока, където са по-високи заплатите и неравенството ще стане доста огромно, съобщи Борисов. Що се касае до тематиката за добросъседството разговаряхме дълго, както и за срещата ни с президента Макрон във Варна. Беата ми благодари че тогава защтихме Полша. Категрични сме, че би трябвало да поставим усилии там където сме се забавил и имаме по-лошо индикатори, съобщи Борисов. Трябва да уверим всички сътрудници, че поставяме услия да ги достигнем, уточни българският министър председател.

С общи старания би трябвало да работим, тъй че от Албания до Черно море да се усещаме разноравни в целия Европейски Съюз, уточни Борисов. Посланието на нашата част на Европа е единение и взаимност, съобщи полският министър председател на въпрос по отношение на думите на разделяне на френския президент Макрон, който по време на визиата си в България съобщи, че Полша се самоизолира. Ние няма да позоволм да бдъе разграничени. Ние желаеме единение, съобщи Беата Шидло. Аз не бих разделил страните на послушни и непослушни, а на дисциплинирани и недисциплинирани, сподели министър председателят Борисов. Ако Маахстрихските критерии се съблюдават Европа в никакъв случай няма да изпадне в рецесия. Еднството е единственият позитивен излаз за Европейски Съюз, сподели той. Поставям се и на страната на по-развитите от нас, само че ние сне сме отговорни че сме попаднали тогава в таката среда, Кохезията би трябвало да продължи. Длъжни сме да кажем благодаря на страните донори. Трябва да продължим с помощта. Ние сме безусловно подготвени за Шенген, само че се появяват двойни критерии в един миг, сподели изрично Борисов. България е изпълнила всички критерии за Шенген, това е казано на най-високо равнище в Европейски Съюз. Еврозоната е нещо, което сме приели, че един ден би трябвало да сме там, сподели Борисов. Не представляламе никакъв риск за еврозонаа, сподели министър председателят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР