Премиерът Бойко Борисов сам се натресе в една ситуация, от

...
Премиерът Бойко Борисов сам се натресе в една ситуация, от
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Делян Пеевски държи на каишка половината от министрите

Премиерът Бойко Борисов самичък се натресе в една обстановка, от която изход няма, разяснява в ефира на БТВ Татяна Дончева. Тя направи безмилостен разбор на действителната политическа и икономическа конюнктура в страната ни, съгласно която всички институции са в колапс и не работят, тъй като властта назначава там некадърни и мързеливи хора.
"Последният същински разбирач в системата на пандизите умря преди две години - това бе ген. Петър Василев. В последните 10 година там царува кадрова рецесия, която се задълбочава. Зам.-министър там е от квотата на патриотите, който има странна биография, само че в никакъв случай не е работил в системата на пандизите. Е, него са го харесали за заместител на системата, от която си няма хабер разбиране. Примерите за некадърнци са доста - министъра на правораздаването примерно не е работила в него, финансовият министър пък се отнася презирително и присмехулно към всички. Еден от последните кадърни спецове в системата на пандизите беше братът на Пламен Орешарски Милети, който уволниха единствено тъй като му бил родственик. Сега бранша е поверен на цялостни неграмотници ", разяснява тя хаоса във връзка на бягството на двама рецидивисти от Софийския затвор.
Според нея това е илюстрация на разрушението на българските институции, което тече от 10-15 години. "Има трагична загуба на институционален потенциал в България. Държавните ведомства работят хора, които не са готови да работят за това, за което им се заплаща. Има цели браншове, които се управляват от началници, които знаят по-малко от своите подчинени. Такава липса има и в опазването на здравето, казусът с ТЕЛК-а съществува, има хора, които мамят там. У нас наподобява, че има доста нерешими проблеми, тъй като сме ги дали в ръцете на дилетанти. Познавачите или измряха, или сами напуснаха, тъй като бяха грубо наритани ", сподели още водачът на "Движение 21 ".
Според нея политическите назначения на некадърници не престават. "Давате страната на мутрите да я ръководят и след това казвате: Ау, какъв смут! Днес вият като коли за спешна помощ едни публицисти и политолози, които интензивно спомагаха всичко това да се случи. Сега се ослушват и споделят: "Я, тука няма да скапваме покупко-продажбите на Пеевски ". Защо? Ами тъй като Пеевски държи на верижка половината кабинет ", изрично отсече Дончева и добави: "Борисов се е натресъл в цялата тази обстановка и няма по какъв начин да се оправи ".
„ Няма по какъв начин да бъде измислено държавно управление, по-зависимо от външни ползи. Когато външните ползи ви знаят сметките в чужбина, далаверите тук, предишното, вие сте безусловно прочетена книга”, безапелационна беше тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР