Премиерът Бойко Борисов сам се натресе в една ситуация, от

...
Премиерът Бойко Борисов сам се натресе в една ситуация, от
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Пеевски държи на каишка половината от министрите

Премиерът Бойко Борисов самичък се натресе в една обстановка, от която изход няма, разяснява в ефира на БТВ Татяна Дончева. Тя направи безмилостен разбор на действителната политическа и икономическа конюнктура в страната ни, съгласно която всички институции са в колапс и не работят, тъй като властта назначава там некадърни и мързеливи хора. " Последният същински разбирач в системата на пандизите умря преди две години - това бе ген. Петър Василев. В последните 10 година там царува кадрова рецесия, която се задълбочава. Зам.-министър там е от квотата на патриотите, който има странна биография, само че в никакъв случай не е работил в системата на пандизите. Е, него са го харесали за заместител на системата, от която си няма хабер разбиране. Примерите за некадърнци са доста - министъра на правораздаването примерно не е работила в него, финансовият министър пък се отнася презирително и присмехулно към всички. Еден от последните кадърни спецове в системата на пандизите беше братът на Пламен Орешарски Милети, който уволниха единствено тъй като му бил родственик. Сега бранша е поверен на цялостни неграмотници ", разяснява тя хаоса във връзка на бягството на двама рецидивисти от Софийския затвор.
Според нея това е илюстрация на разрушението на българските институции, което тече от 10-15 години. " Има трагична загуба на институционален потенциал в България. Държавните ведомства работят хора, които не са готови да работят за това, за което им се заплаща. Има цели браншове, които се управляват от началници, които знаят по-малко от своите подчинени. Такава липса има и в опазването на здравето, казусът с ТЕЛК-а съществува, има хора, които мамят там. У нас наподобява, че има доста нерешими проблеми, тъй като сме ги дали в ръцете на дилетанти. Познавачите или измряха, или сами напуснаха, тъй като бяха грубо наритани ", сподели още водачът на " Движение 21 ".
Според нея политическите назначения на некадърници не престават. " Давате страната на мутрите да я ръководят и след това казвате: Ау, какъв смут! Днес вият като коли за спешна помощ едни публицисти и политолози, които интензивно спомагаха всичко това да се случи. Сега се ослушват и споделят: " Я, тука няма да скапваме покупко-продажбите на Пеевски ". Защо? Ами тъй като Пеевски държи на верижка половината кабинет ", изрично отсече Дончева и добави: " Борисов се е натресъл в цялата тази обстановка и няма по какъв начин да се оправи ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР