Премиерът Бойко Борисов разпореди на министрите да отстранят държавните служителите

...
Премиерът Бойко Борисов разпореди на министрите да отстранят държавните служителите
Коментари Харесай

Освен Капитал и Дневник, вече и Биволъ управлява премиера Борисов


Премиерът Бойко Борисов разпореди на министрите да отстранят държавните чиновниците и специалистите, които са упоменати в журналистическо следствие.

Припомняме, че следствието на уеб сайтът "Биволъ " за измами при асимилиране на средства от европейски фондове, провокира арест на двама проверяващи публицисти. В следствие шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов и основният секретар Младен Маринов, който в този момент е вътрешен министър, обявиха, че публицистите не са задържани, а просто отведени в районното за снимане на показания.
В началото на седмицата уеб сайтът разгласява първата част от следствие за корупция, в което са забъркани сдружения, свързани със строителната компания "Джи Пи Груп ". В следствието се появява името на Мая Христова - същата бизнесдама, чието име се появи и при договорката за ЧЕЗ, с връзки и към премиера Бойко Борисов. Всичко това обаче беше засекретено от Народното събрание.
Днес, 21 септември, Борисов е разпоредил на министрите да отстранят краткотрайно или в отпуск всички държавни чиновници и специалисти, които са упоменати в журналистическо следствие.
Припомняме, че на 14 септември 2018 година сигнал във връзка същата обява беше изпратена от вицепремиера Томислав Дончев до основния прокурор, Министерство на вътрешните работи и Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), с копие до изпълнителния шеф на Изпълнителна организация "Одит на средствата от Европейски Съюз ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР