Премиерът Бойко Борисов разпореди да се възобновят плановите операции. Той

...
Премиерът Бойко Борисов разпореди да се възобновят плановите операции. Той
Коментари Харесай

Премиерът разпореди да се възобновят плановите операции

Премиерът Бойко Борисов разпореди да се възобновят плановите интервенции . Той се базира на положителните индикатори за разпространяването на ковид от последните седмици у нас. Преди постоянния брифинг Националният действен щаб рапортува при премиера.

" Има толкоз доста хора, които чакат за тях. Сега, при тези данни, не е нужно да чакате и края на месеца , понеделник или вторник, пускайте заповед и информирайте хората за възобновяването им ", разпореди министър председателят Борисов на здравния министър.

Ситуацията в България във връзка с разпространяването на COVID-19 трайно се усъвършенства, като главните трендове към този момент са постоянни и имунизацията против новия вирус върви при строга организация, рапортува опазването на здравето Костадин Ангелов

По отношение на заболеваемостта България е на 27-о място измежду страните от Европейски Съюз и на 9-то място по смъртност . В рамките на седмица броят на излекуваните е повече от три пъти по-голям от този на новите случаи.

Ангелов е убеден, че положителни индикатори са в следствие от въвеждането на противоепидемичните ограничения.

Председателят на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски акцентира, че се следи нарастване и на искащите българи да се ваксинират, което е методът за справяне с COVID-19. Мутафчийски добави, че продължава наклонността за понижаване на броя заболели в лечебните заведения.

Министър-председателят изрази признателност към ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен за солидарното систематизиране на имунизациите против COVID-19 сред всички страни членки на Европейски Съюз. Премиерът Борисов добави, че имунизацията е от извънредно значение и за справяне с новия вариант на вируса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР