Премиерът Бойко Борисов проведе двустранна среща със заместник-председателя на Европейската

...
Премиерът Бойко Борисов проведе двустранна среща със заместник-председателя на Европейската
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Най-оптимално би било влизането в Шенген по въздух

Премиерът Бойко Борисов организира двустранна среща със заместник-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс в Брюксел, където взе участие в постоянното съвещание на Европейския съвет, оповестиха от държавната пресслужба.

Благодарих му за положителния отчет по Механизма за съдействие и инспекция, сподели министър-председателят пред публицисти преди началото на Съвета. Той съобщи, че е срещнал заместник-председателя на Европейската комисия с резултатите в битката с контрабандата, като изброи постигнатото със залавянето на контрабандни цигари, оръжия, както и арестите за тях. Той уточни, че предвид на настоящата конюнктура в Европа за България най-оптимално би било влизането в Шенген по въздух, защото огромна част от страните в Шенгенското пространство са възстановили граничния си надзор по сухопътните граници, а отварянето на границата по море няма да даде резултат за България поради това, че Черно море няма изход към други страни от Европейски Съюз с изключение на Румъния.



Ще защищавам единствено за уникалност в връзките с британските служби, тъй като за мен те са от най-хубавите в света и са ни нужни в борбата с контрабандата и тероризма, разяснява министър-председателят Бойко Борисов във връзка отдръпването на Англия от Европейски Съюз. Той напомни, че в края на предишния месец водачите на страните-членки утвърдиха съглашението за излизането на Обединеното кралство от Съюза. Концентрирахме вниманието на цяла Европа, дойдохме, взехме решение, подписахме, съгласихме се, тази тематика би трябвало да завърши, сподели още министър председателят Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР