Премиерът Бойко Борисов представи приоритетите на българското председателство на Съвета

...
Премиерът Бойко Борисов представи приоритетите на българското председателство на Съвета
Коментари Харесай

Бойко Борисов представи приоритетите на председателството ни в ЕП в Страсбург

Премиерът Бойко Борисов показа целите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз пред Европейския парламент в Страсбург. Той подчертава върху пътищата за възстановяване на свързаността на Западните Балкани и европейската вероятност пред страните и хората от района, проблемите пред сигурността и стабилността на Съюза, както и повишението и провокациите пред стопанската система.

Изказването на премиера Борисов включва две значими неща - България е изцяло подготвена за своето председателство през идващите 6 месеца и то ще бъде сполучливо. В Европарламента в Страсбург министър председателят пристигна дружно с ръководителя на Екологичен потенциал Антонио Таяни и в диалог сред двамата на четири очи преди началото на изявлението на Бойко Борисов, беше очебийно, че триумфът на Европейски Съюз зависи точно от взаимната работа сред обособените институции, към което ще бъде ориентирана и част от работата на Българското председателство. Антонио Таяни сподели, че значително целите на България за и цели на Екологичен потенциал. А в почетната книга на Народното събрание Бойко Борисов написа признака на нашето нашето председателство - мотото, а точно: " Съединението прави силата ".



Той се спря на четирите съществени целта на председателството, които са ориентирани към бъдещето на Европа и младежите, европейската вероятност и съгласуваност на Западните Балкани, сигурна и постоянна Европа и цифрова стопанска система. В своето изявление Бойко Борисов стартира с една изключително значима тематика, а точно миграционната рецесия. По думите му, в границите на 1 година България е свела миграционната вълна до нула и не пропусна да подчертае, че това значително се дължи на спазването от страна на Турция на съглашението за мигрантите, които тя държи в страната.
Бойко Борисов - министър-председател: Решението, съгласно мен и постоянно от години упорствам да се съблюдава, е по този начин да си охраняваме външните граници, че влизането в Европа да става единствено през контролно-пропусквателен пункт. И там да се прави надлежната инспекция и тези, които бягат от войни, които бягат от патроните и от ракетите, Европа постоянно е била най-хуманна, да се погрижим за тях, само че да се знае, че това ще е до края на военните спорове. Или да се създадат центрове, сигурни центрове, които ние финансово да обезпечаваме. Да е покрай военните спорове, с цел да могат по-късно хората да се върнат и да вземат участие във възобновяване на своите страни, тъй като всички сте виждали по новините какви са степените на опустошения, където има война. А тези, които са стопански мигранти да бъдат допускани до такава степен, докъдето има потребност от тях.

 Бойко Борисов пред Екологичен потенциал в Страсбург: България има четири целта Бойко Борисов пред Екологичен потенциал в Страсбург: България има четири целта
Четири са нашите съществени целта – бъдещето на младежите в Европа, Западните Балкани и свързаността в района, сигурна и постоянна Европа и дигит...

Много значим акцент в изявлението на Бойко Борисов беше и най-главния външнополитически приоритет на Българското председателство, обвързван с европейската вероятност на Западните Балкани. Борисов още веднъж уточни, че най-сигурния и най-безпроблемен метод, по който това може да се случи и метод, който не би трябвало да тормози Европа, е обвързван с съответната инфраструктурна и цифрова съгласуваност на тези страни.
Бойко Борисов - министър-председател: Ясно знаем, че в мандата на тази комисия няма да има нови страни членки от Балканите признати в Европейски Съюз. В същото време ние доста ясно би трябвало да им кажем и доста почтено - какви очаквания могат да хранят. И по какъв начин във времето биха се разположили вижданията ни за консолидираното им в Европа. Смея да настоявам, познавайки района, че това е точният миг, когато би трябвало да го създадем. Вие виждате през вчерашния ден един изстрел в Косово и безусловно взривява задачите Балкани, преговорният развой сред Косово и Сърбия и незабавно настроенията стават други. В момента народите от Балканите същински чакат и имат вяра, че бидейки географски и ис торически в Европа и най-после ще имат проект за присъединение към Европейски Съюз.


В своето изявление пред Екологичен потенциал ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер поздрави целите на Българското председателство и още веднъж уточни, че в София предходната седмица се е убедил, че то ще бъде сполучливо.
 Жан-Клод Юнкер, ръководител на Европейската
комисия: С горделивост ще чакам идващите 6 месеца на българското председателство. Радвам се, че е то е толкоз добре квалифицирано. И имах опция да се уверя в това предходната седмица в София.
Трябва да работим дружно с българското председателство по миграцията, цифровата стопанска система и сигурността. България не един път е доказвала, че може да работи интензивно за построяването на по този начин наречените мостове сред обособените страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР