Премиерът Бойко Борисов поздрави новия председател на Европейския съвет Шарл

...
Премиерът Бойко Борисов поздрави новия председател на Европейския съвет Шарл
Коментари Харесай

Борисов покани Шарл Мишел у нас, той отвърна: „Исках, но ти беше в САЩ“

Премиерът Бойко Борисов поздрави новия ръководител на Европейския съвет Шарл Мишел във връзка встъпването му в служба. Двамата се срещнаха в Мадрид по време на 25-ата конференция на Организация на обединените нации по промените на климата.

Борисов предложения Шарл Мишел да гостува в България. Мишел пък отвърна, че са се разминали - когато той е желал да пристигна, българският министър председател е бил на аудиенция в Съединени американски щати. 



По време на конференцията Бойко Борисов се срещна с водачите на страните от Европейски Съюз, както и с новите ръководители на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и на Европейския съвет Шарл Мишел. Те разискаха значими въпроси, налагани от климатичните промени и опазването на околната среда, които са измежду предпочитаните тематики за целия Европейски съюз. 

„ Разговарях с новия ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Сърдечно й триумф пожелах на новата позиция. И двамата сме уверени, че изменението на климата е сериозна и директна опасност, която няма да подмине никого. От всички нас, както и от решенията на конгреси като днешния, зависи бъдещето на идващите генерации “, написа Борисов на страницата си във Facebook след срещата с Урсула фон дер Лайен.  
78713312_2603257373235650_3635375759465381888_o.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР