Премиерът Бойко Борисов посрещна първия си високопоставен гост за историческата

...
Премиерът Бойко Борисов посрещна първия си високопоставен гост за историческата
Коментари Харесай

Борисов балансира между Испания, ЕС и Западните Балкани

Премиерът Бойко Борисов посрещна първия си почитан посетител за историческата среща сред водачите на Европейски Съюз и Запасните Балкани – испанският министър председател Мариано Рахой. На форума в четвъртък държавните ръководители ще очертаят самобитната пътна карта за европейската интеграция на района.
 борисов, рахой, софия  борисов, рахой, софия  борисов, рахой, софия  борисов, рахой, софия
Деликатният миг е, че Борисов се явява като самобитен балансьор сред Испания и останалите участници в срещата на върха, защото Мариано Рахой евентуално няма да участва на форума в София във формат Европейски Съюз – Западните Балкани, както предадоха преди часове испанските осведомителни организации.

Рахой е на двудневно посещаване в България, само че са планувани негови срещи единствено с българския министър председател. Испанският министър-председател отхвърля да се включи в диалозите на водачите за вероятността на Западните Балкани поради присъединяване на Косово и персонално на президента на страната Хашим Тачи. Властите в Мадрид считат, че сходно присъединяване на Рахой в среща в този формат ще даде мотив за дейности на каталунските сепаратисти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР