Премиерът Бойко Борисов посети Рилския манастир, където се срещна с

...
Премиерът Бойко Борисов посети Рилския манастир, където се срещна с
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Спечелихме в 24 района на изборите, партията след нас - в 3

Премиерът Бойко Борисов посети Рилския манастир, където се срещна с игумена свещеник Евлогий Адрианополски.

" Искам да се извиня за това, че три месеца пътят за Рилския манастир бе затворен. Но вие сте хора, които разбирате и виждате какво направихме. Това ни е силата, че и да има проблем - го решаваме ", добави Борисов пред свещеник Евлогий.

Министерският отпусна на вчерашното си съвещание на Светата обител 240 000 лв. след отправена към държавното управление молба от игумена на манастира Адрианополски свещеник Евлогий да бъде подкрепена издръжката на манастирския комплекс за първото тримесечие на актуалната година.

В хода на срещата министър-председателят Борисов посочи, че хилядите поклоници още веднъж ще могат да посещават Рилския манастир откакто бе възобновено придвижването по пътя за Светата обител след подсилване на срутището. В засегнатия сектор бяха осъществени нужните укрепителни и предпазни работи на скалния масив, с цел да може да се обезпечи безвредното прекосяване по пътя към Рилския манастир. От двете му страни са инсталирани диагонални въжета с дебелина 12 мм върху стоманената мрежа по откоса, която е закрепена към ската със стоманени анкери и монтажни скоби.

Премиерът Борисов подчертава, че с усилени темпове в последните години бяха реновирани доста църкви, манастири, джамии. В рамките на мандата държавното управление отпусна на Рилския манастир 3 052 000 лв.. В този подтекст Адрианополският свещеник Евлогий изрече голяма признателност към министър-председателя и държавното управление за финансовата поддръжка и напомни, че преди 1989 година с десетилетия страната е била в дълг към църквата. „ Сега всичко, което вършиме за обновлението на храмовете, е добре за целия народ и то ще остане “, безапелационен бе свещеник Евлогий.

" Благодарен съм на Господ, тъй като моята партия завоюва 24 изборни региона на изборите. Следващата партия след нас има три региона, които взеха. Считаме ли, че сме победени? Че не би трябвало да сме удовлетворени от това, което постигнахме? С един или два региона да имаш претенциите, че си взел 31. Ние с 24 си мълчим ", сподели Борисов по отношение на изборните резултати.

Премиерът разяснява и случката в Анкара, където турският президент Реджеп Ердоган се отнесе неуважително към ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. " Важно е да се знае, че преди тези срещи се организираха в България. Иронизират ме, че самичък си карам джипката, пък Туск, Ердоган и Мишел Барние аз ги возих из България да видят по какъв начин е и какво става. Имаше една игра " Намерете разликата ", разликите са основни ", добави Борисов.
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/3058756057685777/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР