Премиерът Бойко Борисов посъветва столичния кмет Йорданка Фандъкова да помисли

...
Премиерът Бойко Борисов посъветва столичния кмет Йорданка Фандъкова да помисли
Коментари Харесай

Борисов: Който иска да се разхожда в центъра с автомобил трябва да плаща повече

Премиерът Бойко Борисов посъветва столичния кмет Йорданка Фандъкова да намерения за увеличение на цената за паркиране в центъра на София.

В началото на съвещанието на държавното управление той изясни, че който желае да се разхожда в центъра с автомобил, би трябвало да заплаща повече. В момента цената за паркиране в Синя зона в София е 2 лв. на час.

Междувременно Столичната община подписа контракт с Министерството на районното развиване за разпределяне на средства за осъществяване на капиталовата стратегия на общината.

Тя включва доставката на 13 нови трамваи, построяването на три дневни центъра за деца с увреждания, модернизацията на улица " Граф Игнатиев ".

Предвижда се възобновяване на книжния пазар на площад " Славейков ", градинката на църквата " Св.Седмочисленици ", ремонт на трамвайния път по улица " Граф Игнатиев ".

Нов образ ще добие и зоната, известна като Златна София, която включва обекти като църквата " Св. София ", паметникът на Васил Левски, Синодалната палата. Столичната община ще построи дневни центрове за деца с увреждания в кварталите „ Надежда “, „ Хаджи Димитър “ и Горна баня, планува се и преустрояване на дома за деца в Драгалевци.

Парите на стойност от близо 174 милиона лв. са обезпечени от оперативната стратегия „ Региони в напредък “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР