Премиерът Бойко Борисов попита журналист на македонската телевизия Сител Ние

...
Премиерът Бойко Борисов попита журналист на македонската телевизия Сител Ние
Коментари Харесай

Борисов по македонска ТВ: Ние на какъв език с тебе говорим, кой ни е преводач?

Премиерът Бойко Борисов попита публицист на македонската телевизия " Сител " " Ние на какъв език в този момент с теб приказваме, при мен кой е преводач, при теб кой е преводач.

Българският министър председател даде изявление за македонската телевизия във връзка появилите се информации в Северна Македония, че България блокира определянето на дата за започване на договаряния за присъединение на съседката ни към Европейски Съюз.

" И на последния Европейски съвет говорихме оптимално да подкрепим Северна Македония и Албания, тъй че всичко е в ръцете на македонците. Ние сме страната, която първа стартира и с Договора за добросъседство направи допустимо да се приказва въобще за присединяване към Европейски Съюз на нашите благи братя и сестри ", споделя българският министър председател. Добавя, че второ сме създали всичко, с цел да ги подкрепяме, в резултат на, което е тръгнал и Договора за добросъседство. " Защитавал съм ви в Европейския съвет по всевъзможен метод, когато желаеха изобщо да не ви включат в договарянията ". Така отговори Борисов на обвиняванията към нашата страна.

" Ние на какъв език приказваме в този момент с тебе? При теб кой е преводач? При мен кой е преводач? Ето това е нещо, което доста спъва Балканите. Имаме толкоз доста история, че тя ни е допълнително ", разяснява Борисов

Според телевизия Сител, нашият министър председател е споделил още, че България е сложила условия за македонския език при старта на договарянията с Европейски Съюз на Северна Македония.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР