Премиерът Бойко Борисов поиска оставките на трима министри, отговорни за

...
Премиерът Бойко Борисов поиска оставките на трима министри, отговорни за
Коментари Харесай

Извънреден брифинг на министрите Валентин Радев и Николай Нанков

Премиерът Бойко Борисов изиска оставките на трима министри, виновни за злополуката край Своге, при която починаха 17 души. С постовете си ще се разделят вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и районният Николай Нанков.

Министрите Валентин Радев и Николай Нанков сега дадоха ексклузивен брифинг в Министерския съвет.

Министър Московски е в болничен, поради което не може да участва на брифинга.

 Николай Нанков, районен министър: Тримата сътрудници, аз, Московски и Радев депозирахме нашата оставка пред министър-председателя, както декларирахме - още в неделя изразихме нашата подготвеност по линия на политическата отговорност, която би трябвало да бъде поета поради трагичния случай - да подадем нашите оставки и през днешния ден те са факт, подадени са в Министерски съвет.

Валентин Радев, вътрешен министър: Така постъпваме в политическа партия ГЕРБ, ние носим политическа отговорност, сложени сме на тези позиции да свършим избрана работа. След като се случи този случай без да имаме лична виновност, само че явно министерствата не са били в това положение, че да ни предпазят от такава покруса. Това време ни трябваше, към този момент пети ден, по този начин се разбрахме с премиера, да предадем всичко на следствието. Той през днешния ден ни сподели - стига толкоз, това е денят, каквото можахте, помогнахте, донесете оставките и ги депозирайте. Но тези дни ни трябваха тъкмо за това. Ние сме хората, които познават най-добре системите сега. Някои неща са останали невидими за вас.
Радев съобщи още, че са събрали всичко належащо по случая и са го предали на разследване и прокуратура.
Така всичко да е на ярко и всички да сте наясно какво се случва, Така постъпихме, мисля, че е вярно. добави Валентин Радев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР