Премиерът Бойко Борисов поиска да се провокира дебат за свободата

...
Премиерът Бойко Борисов поиска да се провокира дебат за свободата
Коментари Харесай

Борисов се пита как няма медийна свобода, а има протести и карикатури

Премиерът Бойко Борисов изиска да се предизвика спор за свободата на медиите . Това са думи на Борисов от началото на държавното управление съвещание през днешния ден по отношение на следващия мониторингов отчет на Европейска комисия, който бе оповестен през вчерашния ден и който установи недобра среда за медиите в страната.

Борисов съобщи, че ще разпореди на вицепремиера Екатерина Захариева да предложения европейски комисари да се убедят на място с ситуацията. Той уточни, че би трябвало да се желае среща и диалог по тематиката за възможна цензура и в случай че има съответен факт - да се в профил на мига.

 Свободата на словото - проблем на публицистите, не на Борисов
Свободата на словото - проблем на публицистите, не на Борисов

Държавните медии не могат да се оплачат от напън

" Не може ние да сме обсадени седмици наред и на живи да се демонстрират междинни пръстове, да се назовават членове на кабинета - мърша, отпадъци и какво ли не . И същото време някой да излезе и каже, че няма независимост на медиите, в случай, че се повтаря едно и съща вечер в най-гледаното време ", отсече Борисов очевидно във връзка ежедневните към този момент митинги на афектираните от Валери Симеонов родители на деца с увреждания и митингите от последните дни против цените на горивата. По думите на Борисов няма проблем с медийното им отразяване, значи няма и проблем в бранша въобще.

В България всеки ден се вършат карикатури за президент и министър председател , добави Борисов.

 Европейска комисия продължава отчасти наблюдението на България Обновена
Европейска комисия продължава отчасти наблюдението на България

Временно прекъснати са 3 ограничения, само че медийната среда се утежнява, регистрират от Европейска комисия

" Няма каквато и да било информация, която да не е оповестена в България ", посочи Борисов и добави, че е взел участие персонално единствено в най-опозиционните медии, а по едно и също време с това не е отишъл нито един път в медия, която да поддържа държавното управление.

Премиерът обоснова и отбрани дейностите на депутатите си по увеличение на налозите за старите коли, в това число и с мотив за по-чист въздух и по-голяма отчетност пред народа, в това число и с по-ясни касови бележки за горивата.

Ако ние не стартираме тези стъпки и не се вкара по-голям налог върху колите, които замърсяват въздуха, то в един миг страната би се трансформирала и озовала в гробището на дизеловите коли, разяснява още министър председателят Бойко Борисов на постоянното държавно съвещание на кабинета.


" Репортери без граници ": България да не оказва напън върху медиите

Изявление във връзка на делото против Иво Прокопиев

По думите му има безумно огромен трафик и коли на по 20 години и точно заради тази причина би трябвало да се вкара по-скъп налог върху старите коли. Затова и изпратил Менда Стоянова да изяснява.

Борисов съобщи и че е упълномощил на финансовия министър Владислав Горанов да се направи смяна в Наредба 18, тъй че хората, когато зареждат в бензиностанциите, ва видят на касовия си бон - какъв брой са индустриалната цена, акцизът и ДДС-то на горивото.


" Репортери без граници ": Може да се окаже рисково да си публицист в България

Страната ни се срина до 111 позиция в показателя за независимост на пресата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР