Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент пред генералния секретар на НАТО

...
Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент пред генералния секретар на НАТО
Коментари Харесай

Борисов обеща на НАТО харчове за въоръжение и участие в мисиите зад граница

Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент пред генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг България да влага в модернизацията на армията си и да продължи да взе участие в задачите на Алианса зад граница.

Борисов беседва със Столтенберг преди срещата на върха на НАТО в Лондон, планувана за началото на декември. На форума България ще бъде показана от президента Румен Радев, откакто в края на предишния месец се стигна до лек срам по тематиката. Първо от държавната пресслужба оповестиха, че в Лондон ще бъде Борисов, а няколко дни по-късно се " коригираха " в интерес на президента.

Премиерът обаче е показал в детайли визията си пред Столтенберг. В навечерието на визитата си във Вашингтон, където идната седмица ще се срещне с президента Доналд Тръмп, Борисов е подчертал върху трансатлантическата връзка. Освен това, за разлика от френския президент Еманюел Макрон, който разгласи, че " НАТО е в мозъчна гибел ", министър председателят е по-оптимистично надъхан.

" Високо правя оценка ролята на Алианса за отбрана на сигурността, свободата и демократичните ни полезности. За нас - националната сигурност и защита на България са обезпечени единствено в границите на груповата защита на НАТО “, показал министър председателят, представен от държавната осведомителна работа.

Борисов е показал, че " страната ни преглежда единството на Европа и Северна Америка като по-важно от всеки път ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР