Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент да бъде възстановено спряното от

...
Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент да бъде възстановено спряното от
Коментари Харесай

Кметът на Генерал Тошево: Г-н Борисов пое ангажимент утре в 11.00 часа водата за битови нужди в кв. Пастир да бъде пусната

Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент да бъде възобновено спряното от 22 дни водоподаване в кв. „ Пастир.

Това заяви на брифинг в Министерски съвет кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров. „ Проблемът, за който бях при господин Борисов, е, че в град Генерал Тошево, кв. „ Пастир “ 22 дни е без питейна вода. Причината за това е замърсяване с пестициди. Ангажиментът, който пое господин Борисов е на следващия ден в 11.00 часа да бъде възобновено водоподаването в кв. „ Пастир “, само че единствено за битови потребности. В момента не престават да се вършат проби, с цел да влезе в норма водата на питейни потребности, които да дават отговор на условията на разпоредба №9. На по-късен стадий ще бъде годна и за пиянство. Ангажиментът, който поехме, е да уведомим популацията да не употребяват водата за питейни потребности “, разкри кметът на Генерал Тошево.

„ Проблемът трябваше да бъде решен от ВиК Добрич и РЗИ – Добрич. ВиК не беше изпълнило предписанията да вкара в правила съответната вода, а РЗИ очакваше чисти проби. Оказа се, че няма лаборатория в България, която да изследва тези индикатори под 0,1 микрограма на литър и това е повода да съм през днешния ден тук в Министерски съвет “, отговори Валентин Димитров на въпрос за какво е належащо министър председателят Бойко Борисов да позволява въпрос на районно равнище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР