Премиерът Бойко Борисов отвърна на президента Румен Радев, който го

...
Премиерът Бойко Борисов отвърна на президента Румен Радев, който го
Коментари Харесай

Борисов: Ако има данни за мой бизнес с Пеевски, защо не сезират прокуратурата?

Премиерът Бойко Борисов отвърна на президента Румен Радев, който го запита дали има общи ползи с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Реакцията на президента беше във връзка на вчерашното изявление на министър председател.

" Аз деликатно прегледах какво съм приказвал. Никъде не съм обидил нито президента, нито президентската институция. Казах единствено, че дружно работихме добре ", съобщи Борисов на брифинг с публицисти. - Напомням, всички гласове на Българска социалистическа партия отидоха за президента Радев на президентските избори. Ако Делян Пеевски е направил закононарушение и той знае, за какво и служебното държавно управление не назначи инспекция? ", попита Борисов.

" Абсолютно ми е чиста съвестта. Искам да се обърна към президента - в случай че има данни за мой бизнес или нещо общо, което съм направил с Делян Пеевски, то незабавно да сезира прокуратурата. Аз декларирам, че такива няма ", сподели Борисов.

" Единствената партия, която не е правила коалиция с Движение за права и свободи е ГЕРБ. Моля президентът да не го приема като клюка, това са обстоятелства ", съобщи той. -И аз мога да задавам въпроси. Колко коства акцията на Радев? Как по този начин Българска социалистическа партия бяха в коалиция с Движение за права и свободи? "

" Колкото и да желаех да избегна сходно утежняване на връзките, знам, че в случай че не отговоря, някой ще каже, че ме е боязън. Провел съм много борби, с много подли съперници. президентът не би трябвало да се подвежда от социологиите. Не е почтено сякаш неутрална президентска институция да взема страна и да се насочва против държавно управление, съдружно определено. Не инцидентно 11 пъти сме избирани, би трябвало да се зачита ролята на народа. "

" Ако би трябвало да употребявам военни термини, изявлението на президента беше нахлуване против държавното управление ", заключи Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР