Премиерът Бойко Борисов отрече, че България ще настоява да поеме

...
Премиерът Бойко Борисов отрече, че България ще настоява да поеме
Коментари Харесай

Пълен смях! Искаме ресор Киберсигурност в ЕК


Премиерът Бойко Борисов отхвърли, че България ще упорства да поеме сектор "Земеделие " в новата Европейска комисия. Той заяви, че страната ни ще се бори номинираната за еврокомисар Мария Габриел да дава отговор за сектор "Високи технологии и киберсигурбност ".

Новината министър-председателят разяснява пред публицисти по време на визитата си в Крумовград във връзка обява на сп. Politico, съгласно която България желае сектор "Земеделие ". Борисов дефинира това като "измишльотина ".

След въпроса от публицист за ресора ни в новата Европейска комисия, на записа от събитието (публикуван на фейсбук профила на Борисов) се чува женски глас, който му споделя да не разяснява тази тематика. Въпреки това Борисов отговори на въпроса.

„ Това, което желаеме, са модерните ресори – киберсигурност, ръководство на IT технологии, това сме го декларирали в мое лице преди месец и половина. За какво ни е сектор „ Земеделие”? Там парите са ясно и тъкмо разпределени за всички страни. Какво ще направи (българският еврокомисар - б.р.) в сектор „ Земеделие”? Някой пуска тези клюки, с цел да излезе, че надали не не са ни го дали”, съобщи Борисов, очевидно подразнен от обявата в Politico. Той добави, че чака уголемение на сегашния сектор на Мария Габриел - цифрова стопанска система и цифрово общество.

Финансовият министър Владислав Горанов, който също бе в Крумовград с премиера за разкриване на златна мина, пък отговори на въпрос кой ще заплати милионната санкция на Национална агенция за приходите за приключването на данните на данъкоплатците. Премиерът Борисов в този миг се провикна към него с думите: „ Горанов, за милиард инвестиция няма да може да я видиш тази вечер, единствено това ще пуснат, знаеш какво им е казано”. От думите на финансовия министър стана ясно, че Национална агенция за приходите ще заплати санкцията си без това да се дофинансира от бюджета и без да има орязване на бонуси и заплати на нейни чиновници.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР