Премиерът Бойко Борисов отиде на инспекция в , където преди

...
Премиерът Бойко Борисов отиде на инспекция в , където преди
Коментари Харесай

Борисов: Отпускаме десетки милиони за ремонти на свлачища


Премиерът Бойко Борисов отиде на ревизия в, където преди няколко дни стана свлачище по пътя за Своге. Заедно с него са районният министър Петя Аврамова, зам.-регионалният министър Николай Нанков, както и министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

Борисов регистрира, че се заделят десетки милиони за поправки по старите трасета, може би над 10 млн. лева ще отидат за свлачища. Той обърна внимание на тежките условия, в които се работи и посочи, че през нощта не се работи. " Няма смисъл да се рискува човешки живот за ден разлика. Важно е бързо да се разчисти, само че при съблюдаване на всички ограничения за сигурност ", настоя министър председателят и добави, че " за жалост такава е природата в България ".

В понеделник вътрешният министър Христо Терзийски ще свика междуведомствената комисия по бедствия и повреди, тъй като има сходно . За него ще са нужни към 4-5 млн. Може би има и още 5-6 сходни належи. В сряда ще издадем разпореждане и незабавно ще дадем на кметовете да работят. Може би над 10 млн. лева ще отидат за поправки на срутища. Трябват мрежи, почистване, посочи Борисов.
 Втори ден разчистват срутището в Искърското дефиле
Втори ден разчистват срутището в Искърското дефиле

Лошото време затруднява работата

Премиерът посочи, че при ще сложат тунелна шапка и по този начин ще решат казуса със срутище, което е над 100 метра. Той съобщи, че има няколко вложителя за прохода " Петрохан ", като към този момент имат план и се върви към обществено частно партньорство, като опцията е за един тунел, който ще се изплати.

Регионалният министър Петя Аврамова разяснява, че ще обезопасят и скатовете на 200 метра към срутището в Искърското дефиле , а вторият стадий ще има надълбоко анкериране. Министърът добави, че ще запълнят всички пукнатини и разясни, че интензивно се работи по ремонта на пътя за Ботевград.
 Христо Иванов за свлачището край Рилския манастир: Една
Христо Иванов за свлачището край Рилския манастир: Една " картичка " за 6 млн. лв. се срути

В този план са вложени 6 млн. лв.

Борисов разпореди в понеделник министърът на околната среда и водите Емил Димитров, зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков и кметовете на Варна и Бургас да успокоят популацията и да не се тормозят от изсъхнал режим, увери Борисов.

Относно министър председателят съобщи, че са се появили нови, като подсети още и за почистването на река Искър. По думите му, колкото и да се чисти, в случай че сами не пазим, няма на кого да се сърдим.

" Трябва да се пази. Всеки като си отнесе торбичка и я хвърли, след това на кого се сърдим. Когато отидат българите в чужбина не хвърлят по този метод " , разяснява Борисов.
 Борисов желае лист на сметищата, с цел да почисти страната Обновена
Борисов желае лист на сметищата, с цел да почисти страната

След това нечовечен надзор и " тези закононарушения " да се проверяват

Борисов настоя още да има по няколко обособени инструктажа за алпинистите дневно. Много е рисково, всеки, който е доброжелателен, може да види в какво положение са скалите. Може да видят горе момчетата къде работят и в какви условия. Лесно се приказва, безапелационен бе министър-председателят.

Той добави, че по трасето би трябвало да се чистят камъните сред два и три пъти дневно. Единственият късмет да се предотврати такова нещо, е да отрежем с 45 градуса надолнище. Това са милиарди и по-лошото е, че по-късно ще тръгнат свлачищата. Трябват мрежи, би трябвало да облечем колкото може повече скалите, настоя министър председателят Борисов.

За провокираното свлачище Борисов още веднъж уточни природата в България и настоя да се оправи оптимално бързо - до сряда да бъде готово.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР