Премиерът Бойко Борисов опитва да ми прехвърли отговорността за избора

...
Премиерът Бойко Борисов опитва да ми прехвърли отговорността за избора
Коментари Харесай

Радев: Борисов опитва да ми прехвърли отговорността за избора на Иван Гешев

Премиерът Бойко Борисов пробва да ми трансферира отговорността за избора на Иван Гешев за нов основен прокурор, разяснява президентът Румен Радев.

Той сподели, че ще вземе решението си дали ще подпише указа за назначението на определения от Висшия правосъден съвет (ВСС) за нова основен прокурор Иван Гешев в " обозрим период " и уточни, че няма да работи " под напън от която и да е страна ".

Според конституцията президентът може да върне предлагането на Висш съдебен съвет, само че единствено един път. Ако Висш съдебен съвет прегласува кандидатурата, той е задължен да подпише указа. Мандатът на настоящия основен прокурор Сотир Цацаров изтича при започване на януари

" Няма изненада в думите на премиера ", сподели Румен Радев, запитан за коментара на премиера, че въпросът с Иван Гешев ще се позволи по време на мандата на президента.

" Това е следващ опит на Борисов да трансферира неговата отговорност върху някой различен. Всички знаят доста добре, че не президентът номинира и избира основния прокурор, а Висшият правосъден съвет. И тъкмо във Висш съдебен съвет Борисов има голямо въздействие в лицето на парламентарната квота от неговото парламентарно болшинство ", уточни Радев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР