Премиерът Бойко Борисов обяви, че е поискал от МВР обяснение

...
Премиерът Бойко Борисов обяви, че е поискал от МВР обяснение
Коментари Харесай

Премиерът пита МВР: Защо Иванчева вися часове на улицата?

Премиерът Бойко Борисов разгласи, че е изискал от Министерство на вътрешните работи пояснение за дългото стоене на задържаната кметица на " Младост " Десислава Иванчева на кръстовището пред Спортната палата.

" Отговориха ми, че се е наложило поради броенето на огромна сума, защото в такива случаи всяка банкнота би трябвало да бъде разказана. Все отново мисля, че това може да става малко по-бързо ", настоя той.

Борисов съобщи, че не приема спекулациите, че Иванчева е задържана, тъй като не е от ръководещата партия ГЕРБ. Той настоя, че във всички сфери на битката с контрабандата и корупцията властта ще бъде безмилостна и неотстъпчива.

" 20-30 дни преди арестуването й тя беше при мен със заместника си, говорихме за поддръжка от страната, за парка при църквата в " Младост ". Аз подкрепям положителни връзки с всички кметове без значение от коя партия са и не одобрявам спекулации по тази тематика ", отсече той.

Тази заран шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев разгласи, че показният арест на кметицата на регион " Младост " е поради неприятен шанс, а проверяващите не са желали да я държат пет часа на улицата в центъра на София, само че по този начин се стекли събитията.

" Това е неприятен шанс – неприятен шанс за нас, проверяващите, и ние имаме фамилии, никой от нас не желае да стои пред цяла България и да прави тези дейности. Това е стрес и за обвинените и фамилиите им. Не сме отговорни, че госпожата, заместникът й и медиаторът взеха решение да се срещнат в центъра на София, да извикат изнуденото лице, да вземат парите, да си ги разхвърлят в едно кафе и по-късно да тръгнат по този маршрут ", съобщи Гешев.

По думите му законовите текстове са причина за многочасовия обществен арест на Десислава Иванчева, а нищо от казаното от нея и юристите й във връзка неуредици при спецакцията не дава отговор на истината.

Той изясни, че по закон при осъществяването на претършуване, то се прави единствено в наличието на лицето, което употребява обекта на претършуване. В случая Иванчева употребява служебния автомобил на кметството, в който са открити парите.

Колата бе спряна за близо пет часа пред Спортната палата в центъра на София, а Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха държани на улицата с белезници. Преди два дни шефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев сподели, че арестуваните са били държани с белезници, с цел да не унищожат следите по ръцете си.

По думите на Гешев претърсването е почнало от предна лява врата с цялостно разказване на всичко открито и едвам след час - час и половина парите са били открити в багажника. По ръцете и телата на арестуваните били открити следи от веществото, с което е маркирана сумата. Също и по елементи на колата, употребявани от Иванчева, до момента в който карала. Гешев призна пред bTV, че знае всичко това от сътрудниците си и не е чел обширно документите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР