Премиерът Бойко Борисов обеща догодина да се пътува по четирилентов

...
Премиерът Бойко Борисов обеща догодина да се пътува по четирилентов
Коментари Харесай

Премиерът обеща четири ленти път от Бургас до Слънчев бряг

Премиерът Бойко Борисов даде обещание следващата година да се пътува по четирилентов път сред Бургас и " Слънчев бряг ".

Всичко обаче зависи, по думите му, от това дали ще се спре обжалването на процедурите за построяването на сектора от страна на една от компаниите. Борисов съобщи това в Бургас, където откри обновената част на построената преди 100 години Морска градина, представен от Българска телеграфна агенция.

По отношение на пътя до " Слънчев бряг " министър председателят добави, че всичко, което е трябвало да направи страната, към този момент е сторено. Останалото е в ръцете на компанията, която апелира.

Обновеното ядро на Приморския парк бе осветено, а Борисов с дистанционно управление включи фонтана, който е един от най-старите в града. За формалното разкриване тук бе и министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. На церемонията участваха кметът Димитър Николов, депутати, общински съветници, поданици и посетители на града.

Николов изясни, че са актуализирани 120 декара повърхност, като всичко е възобновено по остарели фотоси на обектите в градината по този начин, както те са изглеждали преди 100 години.

Премиерът Борисов бе и на улица " Крайезерна ", която е част от Южния обход на Бургас, който ще извежда непосредствено трафика от посока София към Южното Черноморие. Улицата към този момент е четирилентова и правата ще бъде пусната във вторник, уточни Борисов. Той добави, че чака общината бързо да трансферира пътя на страната, с цел да могат да бъдат построени по-добри уреди за връзка с основния път.

Кметът Николов изясни, че сега се приготвя стартирането на кръговото придвижване на входа на Бургас от посока София. Последният стадий от Южния обход на Бургас е цялостната реорганизация на надлеза " Владимир Павлов ", добави той. След това напъните ще бъдат ориентирани към Северния обход, само че там също има правосъдни проблеми с обжалване на подробния организационен проект, изясни Николов.

По време на инспекцията на улица " Крайезерна " ръководителят на УС на Агенцията " Пътна инфраструктура " инж. Дончо Атанасов сподели, че около автомагистралата към Карнобат ще бъде направена растителна отбрана от кипариси. Тяхната функционалност ще е да пазят от снегонавявания. Те ща са високи към 3-4 метра и ще са ситуирани в продължение на към 400 метра. След тази зима, в случай че планът се окаже сполучлив, това ще бъде повторено и на други места в страната, където се образуват преспи през зимата, разясни министър Нанков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР