Премиерът Бойко Борисов не е съгласен Перник да влиза във

...
Премиерът Бойко Борисов не е съгласен Перник да влиза във
Коментари Харесай

Борисов разпореди: Без воден режим в Перник, да се търси резервен язовир

Премиерът Бойко Борисов не е склонен Перник да влиза във воден режим и подрежда на районното министерство в синхрон с локалната власт да се направи всичко допустимо това да бъде избегнато, излиза наяве от стенограмата на съвещанието на държавното управление с днешна дата.

Борисов подрежда на районния министър Петя Аврамова назначената от нея работна група да работи по най-бързия метод за решаването на казуса с водния дефицит в Перник. Борисов даже упорства, в случай че би трябвало, да се търси и авариен язовир, откъдето да се подсигури вода за перничани. Това излиза наяве от прочита на стенограмата на Министерския съвет от днешното му съвещание.

От нея излиза наяве, че Борисов споделя на Аврамова да се свърже с кмета на Перник , който към този момент е някогашният народен представител от Българска социалистическа партия Станислав Владимиров, и да разиска с него ситуацията. Министърката на районното развиване му рапортува какво е подхванала, само че министър председателят е неудовлетворен от дългия период от 10 дни, след който работната група ще рапортува и изисква той да се съкрати.

Ето по какъв начин тъкмо протича диалогът по време на съвещанието на кабинета:

БОЙКО БОРИСОВ : Аврамова, свържи се с кмета на Перник и вижте по язовир „ Студена “ какво е ситуацията.
ПЕТЯ АВРАМОВА : Мога да рапортувам какво съм подхванала.
БОЙКО БОРИСОВ : Да.
ПЕТЯ АВРАМОВА : Вчера с моя заповед образувах работна група, която да проучва на място през цялата година, 2019 година, притока и оттока от язовира, работата на ВЕЦ-а, потреблението, както и ремонтните действия, които правим и които се правят от водолази под вода на язовирната стена.-->
Тази работна група до 10 дни ще има отчет с констатациите и оферти за решения на въпроса, тъй че тя започва работа от през днешния ден. В нея влизат специалисти от ВиК дирекцията ни и от вътрешния одит на министерството.
БОЙКО БОРИСОВ : Съкрати периода, тъй като ще влязат в режим на водата. Не е добре. И виж това предложение, което има, да се докара от авариен язовир вода. Важно е да работите в цялостен синхрон и в съгласуваност с локалните управляващи, с цел да се реши въпросът оптимално бързо.  
ПЕТЯ АВРАМОВА: Да. Ще се чуя през днешния ден с кмета.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР