Премиерът Бойко Борисов нареди на министрите Николай Нанков и Валентин

...
Премиерът Бойко Борисов нареди на министрите Николай Нанков и Валентин
Коментари Харесай

Борисов: Възстановяването на наводнените райони да започне незабавно

Премиерът Бойко Борисов подреди на министрите Николай Нанков и Валентин Радев да посетят наводнените региони в Мизия, Харйедин и Борован и да възложат на кметовете да стартират неотложно преасфалтиране, оповестява БГНЕС.

" Не първо да кандидатства, да чака месец и занапред да почват възобновяване, а по-късно ще получат парите си от Междуведомствената комисия за възобновяване на вреди от бедствията. Намерете метод, по който кметът да го разпореди и ние да го осъществяваме ", сподели Борисов при започване на постоянното държавно съвещание.

Регионалният министър Николай Нанков регистрира, че благодарение на транспортно министерство са обезпечени машини за разчистване на разрушената инфраструктура.

Щетите, който последният проливен дъжд нанесе в Мизия, са за хиляди левове. По предписание на министър Нанков багери на пътноподдържащите компании оказват помощ при възобновяване на града.

Най-сериозно е потърпевша уличната мрежа в Мизия. На някои места водата е отнесла цялата асфалтова настилка.

Продължава и източването на язовир „ Рогозен-1”. Във вторник той преливаше с 15 кубични метра в секунда. Наложи се незабавно монтиране на спешни сифони.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР