Премиерът Бойко Борисов, който преряза лентата на обновеното отделение, заяви,

...
Премиерът Бойко Борисов, който преряза лентата на обновеното отделение, заяви,
Коментари Харесай

Откриха обновеното детско отделение в Пирогов


Премиерът Бойко Борисов, който преряза лентата на обновеното поделение, съобщи, че тук идват най-тревожните около децата си хора и е значима ситуацията, апаратурата и компетентността на експертите, с цел да бъдат хората по-спокойни. Министър-председателят посочи, че откогато е издигната болничното заведение, отделението не е ремонтирано и пожела на лекарите да нямат пациенти, а в случай че се наложи да излизат от болничното заведение здрави и щастливи.



Министърът на опазването на здравето Николай Петров посочи уговорката на държавното управление към обновяването и уточни, че с този жест се демонстрира, че "Пирогов " е значим.

Нанси Шилър - президент на фондацията, посочи, че концепцията е била да се сътвори приветлива среда за болните деца, над 8 хиляди души са създали смс-дарения, актуализирани са 65 стаи на три етажа и е направено цялостно преустрояване на над 2000 кв.м болнична повърхност. Освен това има построена и нова детска площадка. Общата сума на дарението по линия на самодейността е 400 хил.лева.

Ремонтите действия са траяли седем месеца и са правени без спиране работата на детските отделения, посочи пред публицисти проф. доктор Асен Балтов, изпълнителен шеф на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов ". Той подсети, че плана са отпуснати средства за ремонт и инсталация на детска противошокова зала, в допълнение са били отпуснати и средства от второто държавно управление на Бойко Борисов в размер на 2,9 млн.лева, с които е изработен ремонт на три етажа от детските клиники. Изграждането на антистресовата конюнктура е с помощта на Фондация "Америка за България " и спонсорите, които са се обединили в концепцията за това, че децата заслужават по-добра среда, сподели Балтов.



Годишно в отделенията се лекуват над 3000 деца, а интервенциите в обновените клиники са над 1800. В отговор на въпрос Балтов сподели, че сега детските клиники са цялостни, само че уточни, че са планувани благоприятни условия за в допълнение настаняване на заболели деца с придружители. В церемонията взе участие и посланикът на Съединени американски щати Ерик Рубин.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР