Премиерът Бойко Борисов, който почти от година не е стъпвал

...
Премиерът Бойко Борисов, който почти от година не е стъпвал
Коментари Харесай

Борисов заведе Анание и Вълчев на нива, за да прочете прессъобщение

Премиерът Бойко Борисов, който съвсем от година не е стъпвал в Народното събрание на другояче парламентарната република България, за следващ път се появи в уикенд епизод на фейсбук сериала, добил известност като Севда ТВ.
Още рано сутринта, по време, в което в събота множеството хора още спят, той заведе на равнища на неустановено място финансовия министър Кирил Ананиев и просветителния Красимир Вълчев.

Оказа се че видеото не е за прерязване на лентичка или първа копка на строителен обект, а с цел да може министър председателят да прочете и проучва прессъобщение на Министерството на финансите, разпратено в среднощ на публицистичните имейли на медиите - че рейтинговата организация Fitch Ratings е удостоверила дълготрайния кредитен рейтинг на България ВВВ и е повишила вероятността му от постоянна на позитивна.

Борисов проучва данните в присъщ личен жанр. Според него " най-големите международни икономисти " казвали какъв брой добре се ръководи България. Естествено, министър председателят не пропусна да разкритикува черногледството на президента Румен Радев и на хората, които още от предишното лято стачкуват против ръководството му.

Той се обърна съм финансовия министър Кирил Ананиев с думите:

" Благодаря ти и дано това да се има поради, когато приказват за задължения, съсипия, а ние имаме оценката да сме най-хубави. Като пристигна ГЕРБ на власт, всички фондове започнаха да работят. Когато ние сме си свършили работата - оценките са най-хубави и когато има риск - незабавно споделят, че това се дължи на несигурния резултат от изборите. Благодарение на положителните ни финансисти влязохме в европейския банков съюз. Българска социалистическа партия имат първенци по банкрутирали банки ", уточни Бойко Борисов.

Според него несигурният резултат от изборите би могъл да утежни позитивната вероятност на рейтинга на България.

" Сред факторите, които биха довели до намаление на рейтинга, е смяна в политическата конюнктура, а точно да дойдат други и още веднъж да се хапем, че сме върнали тези, и отново да се върнем обратно. Ние сме с най-ниския дълг в Европа след Естония. Само преди два дни Европейска комисия даде най-хубавата си оценка за България. Най-големите организации в света са подредили България като позитивна и постоянна, и то в пандемична конюнктура ", похвали се министър председателят.

Борисов употребява изявата си и с цел да каже, че откакто е взел ограничения, имунизацията потръгнала по-добре.

" Видяхте през вчерашния ден, като им се накарах малко, завършихме с 14 хиляди имунизирани дневно. Ангелов съм го оставил на опашките. Нали нямаше искащи, а то опашки има ", сподели Борисов.

Според него държавното управление се справяло доста добре с пандемията и сме щели да имаме " мощна войска от преболедували и мощна войска от имунизирани ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР