Премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в Ерусалим, ще

...
Премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в Ерусалим, ще
Коментари Харесай

Борисов ще обсъди борбата с тероризма с израелския премиер

Премиерът Бойко Борисов, който е на посещаване в Ерусалим, ще се срещне с израелския си сътрудник Бенямин Нетаняху през днешния ден. След това министър-председателят има и срещи с президента на Израел Реувен Ривлин и с водача на опозицията Исаак Херцог.

Очаква се да бъдат разисквани тематики от съвместен интерес, както и да бъде изработен обзор на на двустранните връзки, в това число в областта на сигурността и битката с тероризма, оповестиха от Министерски съвет. Борисов е на посещаване в Израел за трети път.

Премиерът ще се поклони на Божи гроб, а по-късно дружно с водената от него делегация ще бъдат на визита при патриарха на Ерусалим Теофилос Трети.

Вечерта Борисов ще се срещне с представители на българската общественост в Тел Авив, където в негова чест ще има коктейл. Премиерът има рожден ден. За българската общественост концерт ще изнесе Николина Чакардъкова.

Във водената от Борисов делегация са включени вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на образованието Красимир Вълчев, заместник-министърът на външните работи и народен координатор по антисемитизма Георг Георгиев и кметът на София Йорданка Фандъкова, представители на Българската православна черква и на еврейското изповедание.

Утре Борисов ще бъде на посещаване в Палестинската автономност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР