Премиерът Бойко Борисов коментира за първи път появилата се неофициална

...
Премиерът Бойко Борисов коментира за първи път появилата се неофициална
Коментари Харесай

Борисов: Убеден съм, че в ЕК ще имаме ресор, който ще ни хареса и ще бъде достоен


Премиерът Бойко Борисов разяснява за първи път появилата се неофициална информация, че България ще получи сектор " Образование и просвета " в новата Европейска комисия. Още през вчерашния ден се разбра, че няма взето такова решение и занапред ще се взема решение какво ще е разпределението.

" За ресори е неверно да се приказва, тъй като все някоя страна ще отреагира. Аз съм уверен, че ще имаме сектор, който хем ще ни хареса, хем ще е съвременен и ще е заслужен за България. И с най-малко 3 пъти по-голямо финансиране от настоящия. Това е, което мога да кажа към днешна дата. Уважението към ръководителя на комисията (Урсула фон дер Лайен - б.р.) и молбата й тогава беше такава - за това и не дадохме да се задават въпроси, аз обясних, не знам за какво не престават да го разясняват. Но това е реалност - те помолиха до момента в който не се образува комисията - не знам италианците дадоха ли си комисар, не бяха дали още, да не се разяснява. Когато се образува цялото държавно управление с ресорите, ще излезем и ще го разясняваме ", безапелационен бе министър председателят пред публицисти.

 Европейска комисия не удостовери, че България ще получи сектор Виж още Европейска комисия не удостовери , че България ще получи сектор " Образование и просвета "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР