Премиерът Бойко Борисов коментира ситуацията с разпространението на коронавируса у

...
Премиерът Бойко Борисов коментира ситуацията с разпространението на коронавируса у
Коментари Харесай

Борисов: Животът у нас си тече нормално, а в Европа затягат мерките, но не постигат резултат ВИДЕО

Премиерът Бойко Борисов разяснява обстановката с разпространяването на ковид а у нас и натиска върху лечебните заведения. По неговите думи всичко е под надзор, България разполага с всички нужни лекарства, персонални защитни средства и дезинфектанти за борбата с COVID-19, не престават също по този начин доставките на ваксини, чието общо количество за март е 480 000. Това бе докладвано на работно заседание при премиера Бойко Борисов , в което участваха министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов и представители на Националния действен щаб, оповестиха от правителствената осведомителна работа.



„ Нашата стратегия, нашата тактичност и нашите лекари и инспектори от Регионалните здравни инспекции правят голяма работа при обезпечения естествен живот за хората в България “, означи министър председателят Борисов.

Министър-председателят посочи, че в множеството европейски страни рестриктивните мерки по отношение на COVID-19 са извънредно строги, а индикаторите за заболеваемостта – неприятни. „ Тъй като има доста псевдоексперти, които дават образец с Унгария, Гърция или Сърбия, дано напомним, че ограниченията там са цялостен локдаун – затворено всичко или съвсем всичко, до момента в който в България има безусловно естествен живот. И индикаторите да вземем за пример в Унгария са три пъти по-лоши, в сравнение с в България “, уточни Бойко Борисов.

Министър-председателят подчертава, че страната ни е поръчала доста повече от нужното количество ваксини, нужни за популацията ни. Борисов акцентира, че скоро у нас ще дойдат количества и от четвърта утвърдена за Европейски Съюз ваксина, от която чакаме 2 милиона дози.

В хода на съвещанието министър председателят разпореди на здравните управляващи да основат такава организацията в системата, че всеки пациент да получи съответно и навременно лекуване, без значение от диагнозата му. „ Не бива поради COVID-заболяване, заболели с инсулт, инфаркт или с други тежки и неотложни медицински положения, да бъдат ощетявани. Така че направете баланс сред обезпечаването на грижите “, безапелационен бе министър-председателят Борисов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР