Премиерът Бойко Борисов коментира пред български журналисти в Брюксел, че

...
Премиерът Бойко Борисов коментира пред български журналисти в Брюксел, че
Коментари Харесай

Бойко Борисов против Цветанов да се върне в НС като сътрудник

Премиерът Бойко Борисов разяснява пред български публицисти в Брюксел, че ще даде право на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов да промени статута си на нещатен помощник на ГЕРБ в Народното събрание. В сряда стана ясно, че Цветанов, който подаде оставка от всички постове в Народното събрание преди по малко от две седмици, към този момент попада като помощник на политическа партия ГЕРБ.

" Ще дам на Цветанов право да промени статута си. Не може толкоз тежко наказване да получи, да напусне Народното събрание, да напусне шефското място на ръководител на парламентарна група и поради този контракт да се внесе подозрение. Това е просто несериозно. Той тъй като е уверен в своята непорочност и още не може да схване в каква обстановка се е сложил. От там идват всички тези неща ", съобщи министър-председателят.

В четвъртък, в коридорите на Народното събрание, новият началник на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова изясни, че длъжността, която Цветанов към този момент заема, не е платена.

Премиерът разяснява и създалото се напрежение в Габрово след снощния митинг, разгласен против насилието на трима роми над чиновник в денонощен търговски магазин. Протестиращи жители се пробваха да щурмуват локалното разследване, а по-късно опустошиха няколко къщи в ромската махала на града.

" Пратих Дончев в Габрово, с цел да може напрежението да се смъкна. Габрово е прекрасен град, цех след цех се строи и това довежда вътрешна миграция на хора, търсещи прехранване. Ромите там работят с машини за кабели за " Мерцедес ", които се изнасят в Европа. Дончев е там, с Младен Маринов пратихме и жандармерия, с цел да се пази успокоение ", акцентира Борисов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР