Премиерът Бойко Борисов коментира от Брюксел, че е готов да

...
Премиерът Бойко Борисов коментира от Брюксел, че е готов да
Коментари Харесай

Борисов от Брюксел преразглежда мораториума - и той продал някога всичко за ампули

Премиерът Бойко Борисов разяснява от Брюксел, че е подготвен да преразгледа, в случай че би трябвало и след среща с Радев, мораториума с медикаментите.

" Майка ми, Бог да я елементарни, умря от рак. Ние със сестра ми си продадохме, каквото имахме ", спомни си Борисов и изясни, че това е станало с цел да купуват молекула, струваща 8 000 за битка с рака.
Майката обаче умряла скоро по-късно.

Припомняме, по-рано през днешния ден президентът Румен Радев дефинира отхвърлянето на ветото върху бюджета на НЗОК в Народното събрание като цинично и брутално деяние. Малко по-късно министър председателят, който се намира в Брюксел, също разяснява проблема, който соицалистите се заканиха да отнесат към Конституционния съд.

По думите му това, което прави дейностите на държавното управление и депутатите, дали своят вот за отхвърлянето на ветото, цинични и брутални е, че единствено ден преди отхвърлянето на ветото Министерският съвет е " извадил " към 740 млн. лева в границите на към 1 час от съвещанието си. " Хвърлиха се и изчезнаха по критерии и механизми, които са неразбираеми ", уточни още Румен Радев.

" Въобще не ѝ обръщам внимание на Нинова. Имаше избори със служебно държавно управление от президента Радев. На всеки 6 месеца, като на някой нещо не му харесва, да вършим избори ли? И то тъкмо по време на председателството ни, когато поставяме толкоз старания ", разяснява Борисов идният избор на съмнение.

" В речта си Юнкер ни даде за образец за финансовото ни положение. Шефът на ЕЦБ сподели, че сме постигнали " впечатляващ " триумф, това беше точната дума ", разясни още министър председателят.

" Вчера персонално приказвах с немските офицери в България, ясно е, че Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи желаят неуспех на председателството. Надявам се Доган да приказва с хората от партията си. Те желаят страната ни да се провали в този момент. Ние сами се дърпаме да сме си в казана с катрана. Само вижте по какъв начин са подбрали датата на вота на съмнение. Това ли е градивната съпротива. Те умират да се сринем и в руините те да се пробват още веднъж да крадат. Ще се съпротивляваме този път доста ", възмущава се Борисов.

" Аз знам какво приказват Юнкер, Меркел, Макрон, Ципрас. Всички са безапелационни, че би трябвало да запазим моста с Турция, тъй като другояче всички тези бежанци, които са там, ще дойдат в Европа през България и Гърция ", разяснява министър председателят.

" Естония се оправи добре, изключително в сферите за киберсигурността. Техният екип ще продължи да работи с нашия, а след това и с австрийския, с цел да може да не се прекъсне процеса и нещата да се продължат ", изясни Борисов.

" Темата за Брекзит е доста комплицирана, аз скрито се надявам, че един ден Англия ще се върне в Европейски Съюз след всичките страдания, които ще преживеем и те, и ние ", добави той.

" Призовавам сътрудниците от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да проявят за тези 6 месеца и малко разсъдък. Имаме редки шансове, по-късно можем да си покажем българския темперамент. Разбирам, че завистта е огромна, само че в тези 6 месеца да се опитат и те да са малко българи ", разяснява Бойко Борисов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР