Премиерът Бойко Борисов каза със сигурност че държавата ще използва

...
Премиерът Бойко Борисов каза със сигурност че държавата ще използва
Коментари Харесай

Борисов не отстъпва от идеята по-голям контрол на инвалидните пенсии

Премиерът Бойко Борисов сподели " сигурно " че страната ще употребява всички запаси " за по-голям надзор " на комисиите ТЕЛК. Борисов направи изказването си след съвещанието на Министерски съвет, до момента в който пред " Дондуков " 1 течеше огромен митинг на организации на хора с увреждания. Според премиера казусът с пенсиите за неработоспособност стартира точно в комисиите определящи процентът на неработоспособност, от което зависят и пенсиите - ТЕЛК. Ден преди планувания народен митинг на хората с увреждания, здравното министерство изтегли измененията, свързани с здравната експертиза и новата методика за установяване на трудоспособността.

" Целта беше да се направи всичко допустимо да спре източването на другите системи от хора, които злоупотребяват. От години работим прелестно с всички организации на хората с увреждания, които са на митинга. Разбирам тяхната болежка, само че те са наши съдружници. Това, върху което сътрудника Симеонов със своите специалисти работи от 5 месеца, е не да бъдат ощетени дадени хора, а да се направи тъй че средствата от тези подправени ТЕЛК-ове или източването на запас да останат за тези, които фактически имат потребност от това. Най-малко не сме мислили на някого да навредим. Точно противоположното. Но хора, които не ги заслужават и не престават да ги взимат, корупционните схеми в ТЕЛК-овете – това не може да продължи ", съобщи Борисов. До него бяха застанали вицепремиерите Валери Симеонов и Томислав Дончев, както и общественият и финансовият министър Бисер Петков и Кирил Ананиев.

Борисов сподели, че тези 1,7 милиарда лева, който отиват в този момент за инвалидни пенсии няма да бъдат понижени. По гледище на съдружните сътрудници от " Обединени патриоти " в управническата стратегия на кабинета е записано, че всички пенсии ще бъдат увеличени, откакто се " преизчислят всички пенсии, отпуснати преди 2010 година със междинния застрахователен приход за 2009 година със средствата спестени от непозволено отпуснати инвалидни пенсии ".

Борисов благодари " на хората, които стачкуват, че на следващия ден и в идващия ден ще се срещнат с министрите, с вицепремиера и точка по точка, подробност по подробност ще обсъдим всяко едно нещо, което ги тревожи ". След изказването се отдръпна без да дава отговор на въпроси.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР