Премиерът Бойко Борисов изрази изумление от упреците на президента, че

...
Премиерът Бойко Борисов изрази изумление от упреците на президента, че
Коментари Харесай

Борисов за Радев: Не вярвам, че един обединител на нацията може да говори така

Премиерът Бойко Борисов изрази учудване от упреците на президента, че държавното управление си приписва заслугите на медиците за оправянето с пандемията и за това, че по време на ръководството на ГЕРБ са умряли 600 000 сънародници.
"Вярно ли по този начин е споделил? Не имам вяра че един обединител на нацията, държавен глава към този момент 4 години може да произнесе такива дума, тъй като в случай че си спомним тия три четири месеца на служебно държавно управление, когато беше президент и министър председател, беше със скоростно предпочитание да се похарчат за "Грипените " милиарди, неналичието на над 100 милиона в митниците по време на взрива на контрабандата на това ръководство и ние в никакъв случай не сме си разрешили такива квалификации ", разяснява министър председателят.
"Четири години той е държавен глава - значи най-малко 200 хиляди са умрели по негово време, когато е висш главнокомандващ и държавен глава ", добави Борисов. по време на нашето ръководство са се родили над 770 хиляди младежи.
Щом смъртността е поради нас, значи със 150-200 повече млади българи са се родили по време на нашето ръководство ", репликира Борисов.
Борисов парира и други нелепи изказвания - този път от обвинения и укрилия се в Дубай Васил Божков, че Делян Пеевски дърпал конците на страната.
"Така ли? Е, по какъв начин ще го назначи, има Висш съдебен съвет, има партии. Освен да прави дарения, аз не съм чул с нещо друго да се е занимавал ", акцентира Борисов за Пеевски, който е най-големият донор с над 5 млн. от началото на пандемията до в този момент, а към този момент и близо 6 милиона с последното подаяние от половин милион за ПФК "Левски ". По никакъв метод той няма нищо общо с ръководството, безапелационен беше министър председателят и добави: "Той е народен представител като всички останали ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР