Премиерът Бойко Борисов изпрати журналистите да разгледат данните от паричната

...
Премиерът Бойко Борисов изпрати журналистите да разгледат данните от паричната
Коментари Харесай

Борисов: Бизнесът да си види депозитите в банките, тогава да иска пари

Премиерът Бойко Борисов изпрати публицистите да прегледат данните от паричната статистика на Българската национална банка (БНБ), с цел да видят какви депозити имат компаниите. Той даде този съвет на сътрудниците след онлайн съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие, на което за втори следващ ден се обсъждаха ограниченията, които държавното управление ще вземе в поддръжка на стопанската система и пазар на труда.

Стана ясно, че две от работодателските организации – КРИБ и АИКБ, не са съгласни с постановлението за схемата „ 60/40 “, и по-скоро считат, че тази мярка е незадоволителна.

„ Вижте какъв брой са парите на бизнеса в банките и какъв брой са в държавния запаса. И би трябвало ли всеки, за каквото се сети, да желае страната да заплати? Защото нашата съществена грижа е с изключение на за лекарите и служителите на реда, които са на първа линия, само че и за пенсионерите, да има пари и за тях. Защото когато си здрав и млад, все нещо ще направиш, ще отидеш на село, ще оживееш. Възрастният човек има потребност от пенсията си, с цел да живее. Ние запаса за пенсиите няма да го пипаме. Има хора, които в тази рецесия могат да вземат от страната, с цел да станат по-богати или да не обеднеят. Грижата са ни страната, служащите, обществено слабите и пенсионерите “, сподели Борисов.

Борисов подсети, че фискалният запас на страната в действителност е 10 милиарда лева, само че действително разполагаемите средства в него са с 5 милиарда лева по-малко. Останалите пари са в Сребърния фонд и Фонд „ Козлодуй “, които по закон не могат да се употребяват.

Справка на Economic.bg в статистиката на Българска народна банка демонстрира, че депозитите на нефинансовите предприятия към края на януари 2020 година са 25.8 милиарда лева

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техни
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР