Премиерът Бойко Борисов изказа съболезнования към близките и роднините на

...
Премиерът Бойко Борисов изказа съболезнования към близките и роднините на
Коментари Харесай

Борисов за трагедията край Своге: Към никого няма да има закрила и пощада

Премиерът Бойко Борисов изрече съболезнования към околните и роднините на починалите в злополуката край Своге в събота и признателност към министрите и всички останали, " които добре си свършиха работата там ". С тези думи Борисов стартира днешното съвещание на кабинета.

" Уверявам ви, че към никого няма да има протекция и прошка. Много ясно са отрегулирани всички процеси в страната - има състезания, строителен контрол и приемателни комисии, където всеки се подписва и носи отговорност. Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено и под правосъдна отговорност и ще му бъде поискана и политическа отговорност ", каза министър-председателят. " Въпрос на дни е да завършат всички експертизи и приканвам и опозицията да изчака няколко дни, до момента в който Национална следствена служба и прокуратурата завършат инспекциите. Мога да ги уверя, че както постоянно в никакъв случай и никого не сме пожалили. Дотам, докъдето е виновността, до такава степен ще се носи и отговорността ", сподели министър председателят.

Преди съвещанието министър председателят одобри представители на протестиращите метеоролози, които излязоха през днешния ден на нова проява пред " Дондуков " 1. На срещата са още образователният министър Красимир Вълчев и ръководителят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски.

Очаквайте детайлности.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР