Премиерът Бойко Борисов инспектира Стомана Перник и моста на АМ

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира Стомана Перник и моста на АМ
Коментари Харесай

Борисов: Икономическа полиция цялата да дойде в Перник

Премиерът Бойко Борисов инспектира " Стомана " Перник и моста на Автомагистрала Струма край Дупница . Инспекция на моста е откакто той бе повреден от пожара през лятото. Съоръжението към този момент е напълно ремонтирано, разгласи Борисов в своя " Facebook ".

Премиерът ревизира и водопреносната мрежа на Перник и наблюдава повреди или отклонения са повода за изчезващата вода . Придружават го Николай Нанков и Емил Караниколов.

Борисов разпореди на шефа на Главна дирекция " Национална полиция " Христо Терзийски да разпореди инспекция на Икономическа полиция по отношение на рецесията с водата в Перник. " Икономическа полиция цялата да пристигна в Перник и всичко по трасето да бъде събрано, разпитано, документ по документ да се ревизира ".

Става въпрос за течовете по главния тръбопровод , който минава през територията на предприятието " Стомана ". " Проблемът е главно в остарялата водоснабдителна инфраструктура , която не е подменяна от 1954 година ", изяснява регионалният шеф на Перник Емил Костадинов.
 Министерство на вътрешните работи със спецакция за кражба на вода в Обновена
Министерство на вътрешните работи със спецакция за кражба на вода в " Стомана " Перник

Маринов управлява спецоперацията, Караниколов ревизира

От ВиК Перник разясняват, че " след Нова година ще имаме цялостната картина какво влиза в града от язовира . След като вържем нещата тук, отиваме към Батановския тръбопровод. В момента единствено гадаем , не знаем какво влиза и какво излиза от язовира ".

Борисов добави, че " на процедура вършим нова водопроводна система . Това повече няма да го понасям. Всичко по трасето да бъде събрано, документ по документ . Такава безогледна безнаказаност , десетилетия наред ".

" Емо, тебе те оставям тук, ще ти пратя още хора по водопроводите . Съответно тези съмнения, за които приказваме, машината ще ги снима и ще забележим дали казусът е във водопровода... Караниколов остава тук, д а кажат за какво няма измервателни уреди на язовира и какво са взели ", добави министър председателят.

Караниколов заяви, че профилирана компания за рехабилитация и създаване на подземни тръбопроводи дружно с екипи на ВиК ще снимат с робот-капсула водния цикъл подземен, с цел да се откри къде се губи водата и къде има течове.

Нанков рапортува, че към този момент има командировани екипи от други ВиК сдружения , които подкрепят ремонтите действия. По самодейност на Министерство на регионалното развитие е инсталиран и спирателен кран на основния тръбопровод преди цех Стомана.

Питейна вода за жителите на Перник е обезпечена, изпратени са два тира с минерална вода , както и водоноски. Борисов разпореди също оптимално да се форсира работата и по главния ремонт и реорганизация на пречиствателната станция за питейни води на Перник, за което държавното управление отпусна 3,2 млн.лв.
 Министерство на вътрешните работи със спецакция за кражба на вода в Обновена
Министерство на вътрешните работи със спецакция за кражба на вода в " Стомана " Перник

Маринов управлява спецоперацията, Караниколов проверява
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР