Премиерът Бойко Борисов и земеделският министър Десислава Танева отговарят повече

...
Премиерът Бойко Борисов и земеделският министър Десислава Танева отговарят повече
Коментари Харесай

Борисов: Хората ще бъдат компенсирани заради африканската чума

Премиерът Бойко Борисов и земеделският министър Десислава Танева дават отговор повече от час на питанията на над 30 кметове от района на Пазарджик, животновъди и хора, гледащи свине в дворовете си. Хората желаят гаранции, че ще бъдат обезщетени в случай че заколят своите животни, а не се наложи наложително да бъдат евтаназирани, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.
Борисов съобщи, че през годините България е предходна през доста проблеми и страната се е справяла. " На картата се вижда по какъв начин се популяризира чумата. Борим се от две години с нея. Огромна маса от животни, големи комбинати. Разбираме какво желаят дребните кметове, само че не мога да чувам някой да ме упреква надали не, че желаеме да убием на някого прасетата. На никого не е прелестно това - чума. По-страшно от чума няма. Завладя от Виетнам до Белгия. 16 хиляди километра се придвижва вируса ", сподели Борисов.
" Като излязат и кажат: " Убиват здрави животни ". Те са здрави през днешния ден. Имаме голяма популация на диви свине. И намаляването на популацията не знам по какъв начин ще стане това. Искате 31 декември, оставям ви 31 декември. Всички тези хора с 20 000 служащи, ще бъдат обезщетени 75% от Брюксел, другото от данъкоплатците, акцентира министър председателят. Разбрахме се, че срокът се удължава с една седмица. Бизнесът се задължава следващата година да даде свине, а ние сме задължени да дадем по 300 лв. на двор, с цел да се възстановят вредите. Каквото си решат ", изясни министър председателят.
Интересен аспект в цялото му словоизлияние беше, че румънските туристи донесли африканската чума. " Ходят, ядат, хвърлят. Няма какво да създадем. Замогнаха се хората. Сега вървим и чистим, чистим ", изясни водачът на ГЕРБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР